• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque.

Inner Wheel Schoonhoven steunt de Belbus

Algemeen 514 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Inner Wheel Schoonhoven heeft een cheque van 3.400 euro aan Mary Holst-Brink, voorzitter van de Belbus Krimpenerwaard, overhandigd.

De Schoonhovense afdeling van Inner Wheel Nederland bestaat bijna zestig jaar. Eens per maand komen de circa dertig vrouwen bij elkaar in Belvédère.

"Onderlinge verbondenheid, vriendschap en sociale bewogenheid staan centraal", meldt Anneke Huizinga namens de Schoonhovense afdeling. "Elke maand is er een interessante lezing. Om geld in te zamelen voor projecten worden jaarlijks diverse acties opgezet. Zo was er in het afgelopen seizoen onder andere een wandeltocht door de uiterwaarden van de Lek, werd er tweedehands kleding verkocht en organiseerden we lunches en diners."

Door concreet de handen uit de mouwen te steken – zoals bij het mede-organiseren van Wandelen voor Water en als rolstoelduwers van de Vakantieboot die jaarlijks afmeert in Schoonhoven- tonen IW-leden hun maatschappelijke betrokkenheid.

Met de overhandiging van de cheque is Inner Wheel Schoonhoven onder andere drie jaar sponsor van de Belbus. Dit is te zien aan het logo, dat sinds kort op een van de drie bussen staat.

IW Schoonhoven heeft voor de Belbus gekozen vanwege de sociale functie die de voorziening vervult, namelijk het vervoer van senioren en cliënten van Gemiva. Anneke Huizinga: "Ruim 250 leden- veelal senioren – maken gebruik van dit vervoer om naar de winkel, dokter of familie te gaan. Deze duidelijke sociale functie spreekt ons aan."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Power Surge publiekstrekker kermis Krimpen aan den IJssel Nieuws 21 uur geleden
• Daan Beumer in actie. Of hij ook na de zomer in het DCV-shirt te zien is, is de vraag.
DCV'er Daan Beumer hoopt 'met enorme glimlach' naar Valencia te vertrekken Sport 22 uur geleden
• 'Actiever grondbeleid om te komen tot nieuwbouw'.
Woningcorporaties voelen zich gepasseerd bij opstellen Nota Grondbeleid gemeente Krimpenerwaard Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden