• Startverklaring voor samenwerking op het gebied van verkeersveiligheid op en rondom de basisscholen.
• Startverklaring voor samenwerking op het gebied van verkeersveiligheid op en rondom de basisscholen.

'Samen maken we het verkeer veiliger'

Algemeen 230 keer gelezen

HAASTRECHT • Om de N228 veiliger te maken, wordt niet alleen de inrichting van de weg aangepast. Alle weggebruikers moeten zich bewust worden hoe dat zo veilig mogelijk kan. Daarom stond verkeersveiligheid donderdag centraal op het Antoniuscollege in Gouda en op de drie basisscholen in Haastrecht.

In Gouda introduceerde wethouder Hilde Niezen een les over het ongewenst gebruik van smartphones op de fiets. In Haastrecht kregen leerlingen een interactieve verkeersles.

Aansluitend daarop tekenden de directeuren van de drie basisscholen, de provincie Zuid-Holland en wethouder Bert Bening een startverklaring voor een samenwerking op het gebied van verkeersveiligheid rondom scholen.

Appen
Appen terwijl je op de fiets zit is geen goed idee. Voor de zoon van Michael Kulkens liep dit noodlottig af. Het verhaal dat Kulkens hierover vertelde, maakte grote indruk op de tweedeklassers van het Antoniuscollege.

Wethouder Hilde Niezen: "Goed dat steeds meer scholen aandacht besteden aan verkeersveiligheid. Verkeer wordt steeds ingewikkelder. Het is voor iedereen belangrijk om zich daar bewust van te zijn en daar ook naar te handelen. Samen maken we het verkeer veiliger."

Start
In Haastrecht mochten de leerlingen van groep 6-8 van de basisscholen De Morgenster, Vlisterstroom en St. Catharina naar buiten voor een actieve verkeersles. Het geleerde kunnen ze in de praktijk brengen als ze langs de N228 fietsen of deze weg oversteken.

"Ik ben blij met de actie rond de Haastrechtse scholen en zie dit als een start om bij alle 26 scholen in de Krimpenerwaard te kijken waar het veiliger kan", aldus wethouder Bert Bening.

De activiteiten maken deel uit van het project N228 Veiliger. Daarbij willen de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Krimpenerwaard en Gouda en het comité N228 Veilig! de veiligheid op het Zuid-Hollandse deel van de N228 tussen Gouda en Oudewater verbeteren.

Ze zetten daarbij in op drie pijlers: een aangepaste weginrichting in combinatie met een verlaging van de maximumsnelheid naar 60 km/uur; educatie en communicatie voor bewustwording en verkeersveiliger gedrag én handhaving.

Meer informatie:http://http://www.zuid-holland.nl/n228veiliger

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 15 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 17 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden