• Een binnenvaartschipper probeerde het vuur vanaf het water te blussen.
• Een binnenvaartschipper probeerde het vuur vanaf het water te blussen. Foto: AS Media

Crowdfundingactie voor bewoners afgebrande woonboot

Algemeen 1.267 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJJSSEL • Een crowdfundingactie om de bewoners van de afgebrande woonboot aan de Krimpense Stormpolderdijk een hart onder de riem te steken heeft inmiddels -maandagmorgen- ruim 1.600 euro opgebracht. Het doel is 5.000 euro.

De actie is een initiatief van Marcella Petersen en Eelco Bogaards, die de impact van het drama willen benadrukken: 'Muren zijn zwaar beschadigd en moeten worden hersteld. Elektra is door brand en water aangetast en moet volledig worden gecontroleerd en grotendeels vervangen. Plafonds zijn onherstelbaar beschadigd en vloeren zijn doorweekt door het bluswater. En dit is enkel nog maar een klein gedeelte van de enorme schade die de brand heeft veroorzaakt. Kijk eens rond in uw eigen huis en zie wat er allemaal staat. Bedenk dat alles, echt alles, onder het roet zit. Tot in de kleinste gaatjes. Alles stinkt naar rook en moet worden gereinigd dan wel vervangen'.

Volgens de initiatiefnemers was er 'door omstandigheden' nog geen brandverzekering afgesloten voor de woonboot. 'Dit maakt het voor de betrokkenen extra zwaar'.

De felle brand op de woonboot aan de Stormpolderdijk ontstond vrijdag net voor middernacht. Het lijkt erop dat een groot gedeelte van de woonboot als verloren moet worden beschouwd. Naast brandschade is er ook sprake van veel waterschade.

Droom
'Vreselijk. De droom van een mooie woonboot: het is na jarenlang hard werken in een paar uur tijd verwoest. De bewoners zijn mensen die altijd voor anderen klaar staan. Om hen weer op weg te helpen zijn wij deze crowdfundingactie begonnen', aldus Petersen en Bogaards.

Inmiddels zijn diverse donaties binnen. Wie ook een bijdrage wil doen: https://www.gofundme.com/renovatie-door-brand-verwoeste-woonboot

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden