Afbeelding

Drie jaar cel voor veroorzaker dodelijk ongeval bij Lekkerkerk

Algemeen 1.972 keer gelezen

DEN HAAG/LEKKERKERK • De man die eind vorig jaar op de N210 bij Lekkerkerk onder invloed van wiet en cocaïne een ernstig ongeluk veroorzaakte na een verkeersruzie, is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk. Bij het ongeval kwamen een man en vrouw uit Lekkerkerk om het leven en raakten drie anderen zwaargewond. Naast een celstraf kreeg de man ook een rijverbod van vier jaar opgelegd. 

De 29-jarige Richard van den H. uit Krimpen aan den IJssel kreeg op 23 december 2018 net voor de Algerabrug bij het ritsen te weinig ruimte van een andere automobilist. Na wat gebaren en gescheld over en weer leek de ruzie voorbij. Bij het kruispunt in Krimpen aan den IJssel besloot Van den H. echter niet linksaf te slaan zoals hij van plan was, maar de achtervolging in te zetten.

Rem
Zes kilometer lang lapte de man alle verkeersregels aan zijn laars. Net voorbij de rotonde van Ouderkerk haalde Van den H. de auto in en trapte vol op de rem om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Hij stapte uit met een hamer in zijn hand en liep in de richting van het andere voertuig. De bestuurder van een busje dat achter de auto met daarin de vijf slachtoffers reed, zag het allemaal te laat en klapte er bovenop. Een van hen, de 29-jarige Jacob, overleed op de plek van het ongeluk. De even oude Marloes bezweek later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De drie anderen raakten door de klap gewond. 

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden zes jaar cel en een rijverbod van vijf jaar tegen de man. Dit voor roekeloos rijgedrag. Omdat de rechter nu een aanzienlijk lagere straf heeft opgelegd, overweegt het OM hoger beroep in te stellen.

Van den H. uitte tijdens de zitting zijn spijt over hetgeen er was gebeurd. De bestuurder van het busje zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden