• Ontwerp van het te bouwen paviljoen.
• Ontwerp van het te bouwen paviljoen. Foto: studio Frame

Bouw entreepaviljoen Krimpenerhout gaat van start

Algemeen 1.140 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • In juni start de bouw van het paviljoen bij de Surfplas in Krimpen aan de Lek. Het paviljoen biedt gebiedsinformatie en wordt de entree voor de wandel- en mountainbikeroutes in recreatie- en natuurgebied de Krimpenerhout.

De Krimpenerhout is onlangs in opdracht van Staatsbosbeheer, die het recreatiegebied namens Groenalliantie Midden-Holland beheert, flink onder handen genomen. Dit om het gebied aantrekkelijker te maken voor recreanten. Zo is het strand bij de Surfplas verbreed, is de waterkwaliteit verbeterd en ligt er een speeleiland in het water. Ook zijn bestaande wandelroutes in het gebied verbeterd en zijn er nieuwe paden aangelegd.  

Architect Paul Voorbergen van Studio Frame uit Rotterdam leverde het ontwerp voor het paviljoen. Hij beschrijft het ontwerp als een 'collage van het oer-Hollandse polderlandschap'. "In alles hebben we de karakteristieken van het omliggende cultuurhistorische landschap willen laten terugkomen." Voorbergen geeft als voorbeeld de begroeiing op het dak. "We hebben gekozen voor inheemse grassoorten en kruiden die een doorsnede zijn van het oude Hollandse weidelandschap."

Boerenlandhekken
Ook de dakrand van het paviljoen is vormgegeven met een motief van eikenhouten latten die verwijzen naar de karakteristieke boerenlandhekken in de omgeving. Daarnaast suggereert het samenspel van kolomposities en het lattenpatroon subtiel een rij leibomen zoals je die veel ziet voor oude boerderijen in de Krimpenerwaard.

Het paviljoen sluit qua vorm en begroeiing naadloos aan bij de drie heuvels die in het landschap liggen. De heuvels schermen de entree tot het natuurgebied af van de naastgelegen parkeerplaats en vormen straks samen met het paviljoen een overgangszone naar het wijde landschap en de recreatieplas.

• Ontwerp van het te bouwen paviljoen.
• Ontwerp van het te bouwen paviljoen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden