• Met de scheidsrechtersfluit kregen de vrijwilligers het seintje om tegelijkertijd de vijzels aan te draaien.
• Met de scheidsrechtersfluit kregen de vrijwilligers het seintje om tegelijkertijd de vijzels aan te draaien. Foto: wijntjesfotografie.nl

Dak met vereende kracht omhoog bij vv Stolwijk

Algemeen 970 keer gelezen

STOLWIJK • Vrijwilligers hebben zaterdag met vereende kracht het dak van de kleedkameraccommodatie bij vv Stolwijk omhoog gelift.  Het is de laatste fase van een groot vernieuwingsproject, waarmee de voetbalclub voorlopig weer even gesteld staat. De werkzaamheden vonden plaats onder leiding van een aannemer, maar vele vrijwilligers zorgden voor de benodigde hulp.

De voetbalvereniging in Stolwijk startte in 2015 met een opknapbeurt van het onderkomen. "Het sportcomplex is altijd keurig verzorgd geweest, maar om goed gesteld te staan voor de toekomst moet je vooruit denken", stelt Coen Wouda namens de voetbalclub. "Daartoe zijn we in 2015 in overleg met de gemeente gestart met de aanleg van een kunstgrasveld op ons eerste veld en het vervangen van de kunstgras-toplaag van het trainingsveld."

Een jaar later waren de gebouwen aan de beurt, waarbij onder andere het aantal kleedkamers moest worden uitgebreid. Wouda: "Wij hadden het idee dat de gemeente hierin zou bijdragen, maar dit bleek niet het geval. Inmiddels waren de voorbereidingen in een vergevorderd stadium en konden we niet meer terug. Sterker nog, de heipalen voor de nieuwbouw waren al uitgezet. We hebben toen besloten de bouw in twee fasen te knippen, ofwel toen toch de nieuwbouw van drie kleedkamers te beginnen en dit zelf te financieren. De verbouwing van het bestaande deel van de kleedkameraccommodatie –twee kleedkamers, de EHBO/verzorgingsruimte, het materiaalhok, de entree en toiletten- hebben we even in de ijskast gezet."

Inmiddels vindt dus de uitvoering plaats van deze tweede fase, wederom door de vereniging zelf gefinancierd. "Hierbij worden we ondersteund door een innovatieve architect, een vakbekwame aannemer en de inzet van vele vrijwilligers en clubgebonden ondernemers/sponsors. Besloten is het bestaande dak, dat nog in prima staat is, te behouden. Dit dak –met een oppervlakte van ca. 200 vierkante meter- is zaterdagmorgen langzaam maar zeker zo'n veertig centimeter omhoog 'gevijzeld'. De werkzaamheden vonden plaats onder leiding van een vakbekwame onderaannemer, die met behulp van een scheidsrechtersfluit in de mond steeds het teken gaf als de dertig vrijwilligers de vijzels een 'tikkie' omhoog moesten draaien. Zo werd het dak op de juiste hoogte gebracht."

De afgelopen vier weken werd er al veel sloop- en voorbereidend werk verricht door de nodige vrijwilligers.

Coen Wouda is er trots op: "Overdag verleent een clubje trouwe vutters hand-en spandiensten aan de aannemer. Deze week wordt gestart met het metselwerk van de binnen- en buitenmuren. Het streven is om voor de bouwvak gereed te zijn. Zowel deze verbouwing, als de nieuwbouw en de aanleg van het kunstgras zijn alleen mogelijk dankzij de vele vrijwilligers die de club kent en de trouwe clubgebonden ondernemers. Het typeert Stolwijk."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden