Afbeelding
ingezonden mededeling

Vloerverwarming en warmtepomp, de perfecte combinatie

Zakelijk 786 keer gelezen

REGIO • Warmtepompen zijn geschikt om te combineren met vloerverwarmingssystemen. In de winter kunt u ze gebruiken om uw woon- en leefruimte op te warmen, terwijl de twee systemen in de zomer kunnen worden gebruikt om te koelen. Bovendien zorgt het ervoor dat de gehele ruimte gelijkmatig wordt gekoeld of verwarmd, wat natuurlijk erg aangenaam is. Bent u geïnteresseerd in vloerverwarming en warmtepomp, dan kunnen wij u goedkope vloerverwarming van cvkoopjes.nl aanbevelen. 

Hoe werkt vloerverwarming?
Als u een vloerverwarmingssysteem aanschaft dat met water gevuld is dan moet er een slangensysteem aangelegd worden op of in de vloer. Via deze leidingen wordt de vloer, en dus de ruimte, verwarmd of gekoeld. De vloer mag maximaal 29 graden warm worden, terwijl de badkamer 33 graden kan hebben. Dit is ook zo ongeveer de limiet van het systeem. Hierdoor is het combineren met een warmtepomp een zeer goed idee, want dit genereert een lage temperatuur. U kunt verscheidene soorten warmtepompen gebruiken met vloerverwarming, behalve een die lucht als afgifte heeft. 

De voordelen van vloerverwarming
Vloerverwarming wordt met de dag populairder, wat zeer logisch is. Dit systeem heeft namelijk verscheidene voordelen, met name als u het combineert met een warmtepomp. Is uw woning goed geïsoleerd, dan zult u nog meer profijt hebben van deze techniek.

Het eerste voordeel van vloerverwarming is dat het een ruimte hetzelfde koelt of verwarmt, met een zoneregeling kan het ook nog een gebouw met meerdere kamers tot dezelfde temperatuur brengen. Bovendien kan vloerverwarming samen met een warmtepomp een ruimte koelen, doordat er ook kouder water door de leidingen kan stromen. Een ander voordeel is dat dit systeem energiezuinig is.

Daarnaast heeft uw woning geen radiatoren nodig. Dit zorgt voor een mooiere uitstraling van uw huis. 

Natte en droge systemen
Het systeem van vloerverwarming met een warmtepomp bestaat uit leidingen gelegd in de vloer. Dit kan op twee manieren, namelijk via een nat of droog systeem. Bij een nat systeem worden de leidingen direct in de natte dekvloer aangebracht. Hierbij is een wapening in de deklaag nodig, doordat de buizen krimpen en juist ook weer uitzetten. Bij het droge systeem worden de leidingen gelegd in een constructie van piepschuim of polystyreen. Hieronder liggen profielen van aluminium of gegalvaniseerd metaal, wat ervoor zorgt dat de warmte sneller wordt verspreid.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden