• Burgemeester Martijn Vroom.
• Burgemeester Martijn Vroom. Foto: Marijke Verhoef

Burgemeester Martijn Vroom werkt zichzelf in de nesten

Algemeen 3.675 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel is in de problemen gekomen door een Facebookbericht.

In het bericht doet CDA'er Vroom de volgende uitspraak: 'Iemand zei tegen me dat de elite geen boeken leest. Ofzo. Dus heb ik wat boeken die ik voor m'n studie doornam maar weer op de leesstapel gelegd. Kijken of ik er nog wat van op kan steken.' Naast de tekst plaatste hij enkele foto's van boeken over de opkomst van rechts-extremisme, fascisme en nazi's. Sommigen zien daarin een verwijzing naar de opkomst van Forum voor Democratie, de partij die woensdagavond een enorme overwinning behaalde bij de Provinciale Statenverkiezing.  

In het tv-programma WNL op Zondag verklaarde Joost Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, dat Vroom moet opstappen. "Dit kan dus echt niet. Burgemeesters moeten boven de partijen hangen. In profielschetsen van burgemeesters staat dat ze moeten verbinden, dat ze boegbeelden van de stad zijn. Zoiets kun je als burgemeester niet zeggen, dan moet je gewoon weg. Dan ben je niet geschikt."

VVD-prominent Hans Wiegel, eveneens te gast in het programma, vindt dat de burgemeester door de gemeenteraad op het matje moet worden geroepen. Hij ging nog niet zover dat Vroom zijn functie moet neerleggen. 

Inmiddels hebben de coalitiepartijen Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen het presidium bijeen geroepen voor maandagavond, waar Vroom tekst en uitleg mag geven.   

Onder het bericht op Facebook staan inmiddels tientallen reacties.

Later meer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden