• Groepsfoto met staand, tweede van links, Anneloes Molenaar.
• Groepsfoto met staand, tweede van links, Anneloes Molenaar.

Anneloes Molenaar aan de slag in Gambia

Algemeen 784 keer gelezen

STOLWIJK • Anneloes Molenaar staat voor een mooi avontuur. Aankomende zomer gaat ze met een groep jongeren meebouwen aan een uitbreiding van een school in Gambia.

"Ik ga met een groep uit Waddinxveen, jongeren die ik ken van school", zegt de 19-jarige MBO Rijnland-scholiere. "Toen ik werd gevraagd hoefde ik niet lang na te denken. Ik houd van andere culturen en het leek me een mooie uitdaging."

De reis -van 7 tot en met 24 augustus- wordt gecoördineerd door Livingstone: een landelijke organisatie in werkvakanties. "We gaan met twintig jongeren en vier reisleiders naar Serekunda, de grootste stad van Gambia. In een van de wijken daar helpen we met de uitbreiding van een school en gaan we activiteiten organiseren voor de kinderen."

Anneloes is bereid om ter plaatse alle klussen op zich te nemen. "Van helpen metselen tot schilderen, ik vind het prima."

De inwoonster van Stolwijk (Bilwijkerweg) weet waar ze het voor doet. "In Gambia is het niet zo vanzelfsprekend dat alle kinderen onderwijs krijgen. De uitbouw van de basisschool biedt ook kinderen die nu nog op de wachtlijst staan de kans om aan hun toekomst te werken. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."

Deze maanden is Anneloes druk bezig om voldoende geld voor het project bijeen te krijgen. "We hebben een stroopwafelactie gehouden, we verkopen bloembollen en hebben afgelopen weekend 24 uur niet gegeten voor het goede doel. Dat leverde 5.300 euro op."

Ze hoopt dat mensen haar willen steunen om haar doel te bereiken. "Iedere euro helpt. Ook komen we graag tegen vergoeding tuinen opknappen."

Zie voor alle informatie: http://ikdoemee.lst.nl/2019-Anneloes-naar-Gambia/

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 4 uur geleden
• Organisatoren Mathieu Dekker, Rob den Houter, Peter Boersma en Christien Luk (v.l.n.r) zijn er klaar voor. (Organisator Marco niet aanwezig).
16e editie Strips op de Markt op 5 mei: 'Dag vol stripverhalen, tekenaars en cosplayers' Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden