• Henry Dijk tijdens een eerdere beklimming van de Mont Ventoux.
• Henry Dijk tijdens een eerdere beklimming van de Mont Ventoux. aangeleverd

Krimpens team beklimt Mont Ventoux voor goed doel

Algemeen 314 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Team Henry's Heroes uit Krimpen aan den IJssel staat op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) aan de start van Klimmen tegen MS.

In totaal twaalf personen beklimmen deze dag de Mont Ventoux, de bekende 'kale berg' in de Franse Alpen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte MS. "Voor sommige van onze teamgenoten, onder wie ikzelf, is het alweer het vierde jaar op rij dat zij meedoen", verklaart Henry Dijk. De 54-jarige inwoner van Krimpen aan den IJssel kreeg vier jaar geleden de diagnose MS. "Gelukkig gaat het nu nog goed met mij, maar jammer genoeg kennen we ook de verhalen van vaak jonge mensen die in korte tijd snel achteruit gaan. Dit is de motivatie om ons in te willen zetten om geld op te halen voor het bereiken van een MS-vrije wereld."

Het team kreeg dit jaar de naam Henry's Heroes, maar in Dijk's ogen zijn alle deelnemers aan Klimmen tegen MS helden. "Tijdens de dag van het event zie je het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid van mensen met of zonder MS om het hoogst haalbare te bereiken. Voor de één is dat een paar honderd meter en voor de ander is dat drie keer de top van de Mont Ventoux, maar iedereen verlegt deze dag zijn of haar grenzen."

Wie team Henry's Heroes wil steunen, kan tot begin maart statiegeld doneren bij de emballageautomaat van Albert Heijn Gebr. De Block. Bij Jumbo Ernst Dijkman op winkelcentrum De Olm staat op 12 en 13 april een stand van waaruit wijn en planten worden verkocht. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor het team. Doneren kan tevens via de website.

www.klimmentegenms.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden