• Beatrice de Graaf.
• Beatrice de Graaf.

Terrorisme-expert Beatrice de Graaf geeft lezing in Benschop

Algemeen 962 keer gelezen

BENSCHOP • De bekende terrorismedeskundige Beatrice de Graaf houdt woensdag 6 februari een lezing in Dorpshuis XXL in Benschop. Dat doet zij tijdens een avond met als thema 'Verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering'.

De Graaf, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, houdt zich bijna dagelijks bezig met thema's als kwaad en veiligheid. Ook vanuit haar christelijke geloofsovertuiging heeft zij over deze onderwerpen nagedacht. Zo schreef zij in 2017, op verzoek van de Protestantse Kerk in Nederland, het boekje 'Heilige strijd: het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad'. Hierin brengt ze een christelijke visie op veiligheid naar voren.

Burgemeester
Ook burgemeester Laurens van der Graaf van Lopik zal deze avond zijn visie op veiligheid - in de context van Lopik - uit de doeken doen. Is er sprake van radicalisering en veiligheidsrisico's in en rondom Lopik? Hoe ziet de verantwoordelijkheid van de overheid er op dit punt uit? Is ons ideaal van veiligheid eigenlijk wel reëel? Welke rol speelt zijn politieke visie en levensovertuiging bij veiligheidsvragen?

De avond is een initiatief van de kerken in Benschop: de rooms-katholieke parochie, de hervormde gemeente en de protestantse gemeente. Voor aanwezigen is er gelegenheid om vragen te stellen. De avond begint 19.45 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden