Afbeelding
Foto: Joey Juffermans

Geslaagde sponsoractie voor eco-woningen in Guatemala

Algemeen 345 keer gelezen

STOLWIJK • Een jaar lang organiseerde oud-Stolwijker Wim Verhoog (inmiddels woonachtig in Harderwijk) een sponsoractie ten bate van ecologische woningbouw in Guatemala. Dit resulteerde in een bedrag van ruim 25.500 euro: genoeg om vier eco-modelwoningen te bouwen.

Verhoog: "Statiegeldacties in supermarkten, kleine en grote (bouw)bedrijven, maar ook vrienden, familie en andere betrokkenen leverden hieraan een bijdrage."

Ruim 1.000 huizen zijn er al gebouwd in Guatemala door de in Nederland opgerichte stichting Constru Casa. Het land is zwaar getroffen door natuurgeweld en burgeroorlogen. Onlangs was er nog een verwoestende vulkaanuitbarsting. Verhoog: "Bij het bereiken van de mijlpaal van het duizendste huis besloot ik om een felicitatieactie op te starten. Doel: vier ecologische woningen ontwikkelen en bouwen om nog meer te betekenen voor deze kansarme mensen. Mijn doel is bereikt."

De ecologische woningen worden met duurzame materialen en oplossingen gebouwd. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van gerecycelde autobanden om muren te verstevigen. Alle huizen zijn aardbevingbestendig. De bewoners bouwen zelf mee en moeten een eigen financiële bijdrage leveren.

Verhoog organiseerde de sponsoractie in Harderwijk, waar hij woont, maar ook in de regio rondom zijn geboortedorp Stolwijk. Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van vrijwilligers reikte hij aan directeur van Constru Casa, Carolien van Heerde, de opbrengst uit.

Zie ook: http://www.construcasa.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden