• De Algerakering.
• De Algerakering. Foto: Rinse Fokkema

Onderhoud aan Algerabrug Krimpen

Algemeen 1.684 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Aan de Algerabrug zullen in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november werkzaamheden worden uitgevoerd. Automobilisten, fietsers en voetgangers moeten dan 's nachts tussen 01.00 en 04.00 uur rekening houden met korte afsluitingen waarbij de brug steeds maximaal 15 minuten niet beschikbaar is.

Rijkswaterstaat laat onderhoud uitvoeren aan de onderkant van de brug. Hiervoor moet de brug geopend zijn. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer veilig langs het werk via de westelijke rijbaan kan rijden. Met hulpdiensten zijn afspraken gemaakt. Bij een calamiteit worden de aannemer en de brugbedieners vroegtijdig gewaarschuwd. De aannemer staakt dan direct de werkzaamheden, zodat de hulpdiensten de brug kunnen passeren.

Tot 2023 voert Rijkswaterstaat bijzonder onderhoud uit aan de Hollandsche IJsselkering, de Volkeraksluizen en de Haringvlietsluizen. Er worden onderdelen gerepareerd en vervangen om de werking van de keringen te verbeteren. Door de Deltawerken in topconditie te houden, blijven de keringen oersterk en veilig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden