• Trompet-solist Teus Nobel op het podium.
• Trompet-solist Teus Nobel op het podium. Foto: wijntjesfotografie.nl

Indrukwekkend herdenkingsconcert ‘65 jaar na de ramp’

Algemeen 1.012 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Ruim 150 muzikanten van drie orkesten uit de Krimpenerwaard werkten donderdagavond mee aan het indrukwekkende herdenkingsconcert '65 jaar na de ramp'.

Concordia uit Krimpen aan den IJssel o.l.v. Rob Sloekers, fanfareorkest Lekkerkerk o.l.v. Ria Cornet en Crescendo uit Krimpen aan de Lek o.l.v. Carlo Balemans zorgden in sporthal de Walvis in Krimpen aan de Lek voor een passend eerbetoon, waarbij trompet-solist Teus Nobel het Requiem van Eric Vloeimans, onder begeleiding van de drie gezamenlijke orkesten, speelde. Het muziekprogramma ging vergezeld van films en achtergrondbeelden.

Donderdagavond 1 februari was het 65 jaar geleden dat in Nederland de watersnoodramp plaatsvond. Om hierbij stil te staan organiseerde de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) een herdenkingsconcert voor de inwoners van de Krimpenerwaard. Het gehele project rondom de herdenking van de watersnoodramp in 1953 werd gecoördineerd door muziekvereniging Concordia.

Waterveiligheid
In Nederland verdronken 1836 mensen tijdens de watersnoodramp. Ook in Krimpen en Ouderkerk aan den IJssel waren er slachtoffers. De Nederlandse regering reageerde op de ramp met het Deltaplan, met in 1958 het eerste Deltawerk, de Hollandsche IJsselkering in Krimpen aan den IJssel.

Inmiddels is er een tweede Deltaplan, waarbij de dijken in het binnenland verder worden versterkt. In de Krimpenerwaard is de Lekdijk verstevigd en de komende jaren wordt gewerkt aan het versterken van de IJsseldijk.

RTV Krimpenerwaard maakte een tv-uitzending van het herdenkingsconcert. Deze is op woensdag 7 februari te zien op de lokale zender. 

 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Maureen vindt het leuk om te acteren en presenteren en kinderen daarmee iets te leren.
Waarom de Schoonhovense juf Maureen acteert voor Slimclips, en waarom dat slim is Nieuws 16 uur geleden
• Marjan Tromp, voorzitter van PCOB Krimpen en omstreken.
PCOB en ANBO Krimpen e.o samen verder: 'krachtige stem laten horen' Nieuws 22 uur geleden
• Breekbaar en vergankelijk.
Kunstzinnig drieluik in De Hoge Vierschaar Schoonhoven: 'Contrast in Harmonie' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden