• Ondertekening van de intentieovereenkomst door burgemeester Roel Cazemier en Rafaëlle Quax, coördinator cluster Vastgoedtransacties van het Politiedienstencentrum en Robert-Jan van den Burg, teamchef van politie Krimpenerwaard.
• Ondertekening van de intentieovereenkomst door burgemeester Roel Cazemier en Rafaëlle Quax, coördinator cluster Vastgoedtransacties van het Politiedienstencentrum en Robert-Jan van den Burg, teamchef van politie Krimpenerwaard. Foto: Gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard krijgt nieuw politiebureau

Algemeen 1.592 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het politieteam Krimpenerwaard krijgt een nieuw bureau. Het huidige bureau van het politieteam aan de Hof ter Bergen in Bergambacht voldoet niet meer aan de eisen die de politie stelt aan de huisvesting.

In de afgelopen periode zijn meerdere opties onderzocht, waaronder het verbouwen van de huidige locatie. Voor een bureau dat past bij de manier waarop de politie nu en in de toekomst werkt, blijkt de bouw van een nieuw pand de beste oplossing.

De voorkeur voor de nieuwe locatie voor het nieuwe bureau gaat uit naar een goed ontsloten locatie. Politie en gemeente denken aan de Veerweg, eveneens in Bergambacht. Die locatie is centraal gelegen en goed bereikbaar voor inwoners van de Krimpenerwaard. 

Goed nieuws
Gert-Jan van den Burg, teamchef van de politie, is verheugd. "Het is fantastisch dat de politie een nieuw modern bureau krijgt. Met het nieuwe pand kunnen we de toekomst tegemoet zien. Het is ook goed nieuws voor de inwoners van Krimpenerwaard. We blijven met ons eigen politieteam en -bureau in de gemeente. Het aantal personeelsleden blijft nog gelijk, maar er komen minder tafels en stoelen. Uiteindelijk moet de politie toch vooral buiten zijn."

Burgemeester Roel Cazemier is zeer tevreden met het nieuw te bouwen politiebureau. "De politie blijft daardoor toegankelijk voor onze inwoners." Als alles volgens planning verloopt, opent het pand in 2023 haar deuren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 16 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 18 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden