• Woningen aan de Dorpsstraat in Gouderak.
• Woningen aan de Dorpsstraat in Gouderak. Foto: Floris Bakker

Gouderak: 'Meepraten over bestemmingsplan'

Algemeen 883 keer gelezen

GOUDERAK • Inwoners van Gouderak willen meepraten over de ontwikkelingen in het gebied ten oosten van hun woonkern. "Niet achteraf, maar vanaf het begin."

Dat stelde Raymond Ernst namens veertig huishoudens. De inspreker deed zijn beklag in de raadzaal van Lekkerkerk. "De afgelopen maanden hebben wij ons keer op keer verbaasd over de handelwijze van de gemeente Krimpenerwaard. Tegen de wijziging van het bestemmingsplan Veenweiden loopt een procedure bij de Raad van State. Voor het gemeentelijk voorkeursrecht is de termijn nog niet afgerond, maar ga er vanuit dat u de nodige bezwaren tegemoet kan zien."

Geen overleg
Het bevreemdt de inwoners van Gouderak dat er tot op heden geen overleg tussen de gemeente en de direct belanghebbenden heeft plaatsgevonden. Ernst: "De enige correspondentie betreft de juridisch verplichte melding dat er een besluit is genomen voor het vestigen van een gemeentelijk voorkeursrecht. Alle overige informatie moeten wij vernemen via de media. Niet alleen de beslissingen roepen weerstand op; ook de manier waarop besluiten ons door de strot worden geduwd, zorgt voor veel onvrede. We kunnen onze bezwaren juridisch aanvechten of via de media communiceren, maar wij prefereren vooralsnog een constructievere manier."

De inwoners zijn niet tegen uitbreiding van Gouderak, maar wel tegen aantasting van landschappelijke, cultuurhistorische en ecologische waarden. "Wij zijn beschikbaar om met ons het gesprek aan te gaan en verzoeken enkele vertegenwoordigers deel te laten nemen in een werkgroep voor de ruimtelijke ontwikkeling van Gouderak."

Wensen
De groep telt zo'n honderd inwoners van Dotterlei, Pijlkruid, Weegbree, Dorpsstraat en Middelblok.Wethouder Leon de Wit gaf aan graag met groeperingen uit Gouderak in gesprek te gaan. Hij heeft reeds overleg met 'Levend Gouderak' gevoerd en wil nadenken over de wensen van het dorp. Voor de zomer van 2020 komen wij met concrete plannen. "Ik daag de mensen uit Gouderak uit om een bewonersplatform te vormen. Wij vergeten de participatie echt niet." Een motie met die strekking van GBK werd voorlopig aangehouden.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Power Surge publiekstrekker kermis Krimpen aan den IJssel Nieuws 21 uur geleden
• Daan Beumer in actie. Of hij ook na de zomer in het DCV-shirt te zien is, is de vraag.
DCV'er Daan Beumer hoopt 'met enorme glimlach' naar Valencia te vertrekken Sport 22 uur geleden
• 'Actiever grondbeleid om te komen tot nieuwbouw'.
Woningcorporaties voelen zich gepasseerd bij opstellen Nota Grondbeleid gemeente Krimpenerwaard Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden