• Veteraan Erwin van Delzen vertelt over zijn diensttijd.
• Veteraan Erwin van Delzen vertelt over zijn diensttijd. Foto: wijntjesfotografie

Freedom Flame tulpenbollen geplant op begraafplaats IJsseldijk

Algemeen 431 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Als aftrap voor de viering van 75 jaar vrijheid hebben vijfentwintig scholieren woensdagmiddag Freedom Flame tulpenbollen geplant op begraafplaats IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel. 

De 300 tulpenbollen gingen rondom het oorlogsmonument en de gedenksteen van de gevallen Krimpenaren tijdens de Tweede Oorlog de grond in. Tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zullen de bollen in bloei staan. 

Veteraan
Voor het planten van de tulpenbollen vertelde Erwin van Delzen, veteraan en bestuurslid van de Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel, de kinderen over zijn veelbewogen diensttijd. Van Delzen diende in onder meer Cambodja en Haïti. Zijn woorden maakten veel indruk en riepen diverse vragen op bij de scholieren.

In 2020 is Nederland 75 jaar bevrijd en worden er in Krimpen aan den IJssel allerlei activiteiten gehouden. Zowel de gemeente als diverse maatschappelijke partners werken aan het samenstellen van een gevarieerd programma rond het thema 75 jaar vrijheid. Om één en ander mogelijk te maken heeft de Provincie Zuid-Holland een forse subsidie verstrekt.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden