• De onthulling van het sponsorbord.
• De onthulling van het sponsorbord. Foto: Leo Bennis

Cabauw neemt uniek project in gebruik

Algemeen 1.072 keer gelezen

CABAUW • Het bijzondere project Cabauw Centrum werd vrijdag officieel in gebruik is genomen.

Dat gebeurde in drie stappen. Om te beginnen met het onthullen van het straatnaambord 'Meester Marcolaan' door de familie Van Kats. Marco van Kats was directeur van de Gerardus Majellaschool, maar daarnaast zeer actief in het Cabauwse verenigingsleven.

Vervolgens hebben de jongste en oudste leerling van de Gerardus Majellaschool samen de speeltuin geopend.

Als laatste onderdeel onthulden de bestuursleden van de stichting Cabauw Samen Sterk het bord waarop alle sponsors staan vermeld, die het mogelijk hebben gemaakt dat er een speeltuin en een beweegtuin in gebruik konden worden genomen.

Enquête
Het is alweer enige tijd geleden dat er tijdens een informatieavond in In 't Witte Paard door Cabauw Samen Sterk de vraag aan de gemeenschap werd voorgelegd: hoe gaan we het vrijgekomen gebied van de oude school inrichten? Waaraan is behoefte en wat heeft prioriteit?

"Het antwoord was eensluidend: nieuwe woningen", memoreert Dick Nederend. "Nadat hiertoe een enquête was uitgezet was het antwoord nog preciezer: eengezinswoningen en levensloopbestendige appartementen. In juni 2018 is de eerste paal geslagen en inmiddels zijn alle woningen en appartementen bewoond. Dit resultaat is tot stand gekomen door de inzet van velen: architectenbureau Arco met architect Jan Kwakernaak, de gemeente Lopik in de persoon van wethouder Gerrit Spelt en zijn projectleiders, Peter Nomen van Schep Makelaardij, het kerkbestuur en het parochiebestuur, maar vooral ook de vrijwilligers van de projectgroep en de werkgroep Speeltuin."

Overlast
In het bijzonder werd Rogier van Baaren bedankt. Nederend: "Allereerst voor het feit dat hij zich bereid toonde om samen met Cabauw Samen Sterk voor eigen rekening en risico de doelstellingen van de gemeenschap te realiseren. Het proces dat we hebben doorlopen was zoals afgesproken volledig transparant. Ook zijn we dank verschuldigd aan de aan- en omwonenden, die de overlast van de bouw -zeker bij een inbreilocatie zoals deze- hebben moeten verdragen."

Betrokkenheid
Dank ging ook uit naar de vele sponsors en subsidieverstrekkers. "Met het realiseren van een speeltuin en beweegtuin, die aan vele veiligheidseisen moeten voldoen en die mede daardoor een grote investering met zich meebrengen, hebben de sponsors een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid getoond."

Last but not least werden de vier bestuursleden Jan, Mart, Dick en Sarah bedankt voor het vele werk dat zij de afgelopen zes jaar hebben verricht ten behoeve van de Cabauwse gemeenschap.

Nederend: "Met de realisatie van dit project is een bijdrage geleverd aan de doorstroming. Er zijn heel wat verhuisbewegingen binnen Cabauw op gang gebracht."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden