• Flats langs de Vijverlaan.
• Flats langs de Vijverlaan. Foto: Floris Bakker

Verdachte aangehouden voor laffe overval op hoogbejaarde Krimpenaar

Algemeen 1.940 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De politie heeft maandag een 27-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op een 98-jarige bewoner van een woning aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel.  

Met de arrestatie is de zaak nog niet opgelost, zo verklaarde een woordvoerder Miriam Slot van de politie dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht. Daarom werd er tijdens de uitzending aandacht besteed aan de woningoverval die op zaterdag 18 mei plaatsvond.

Iets na negen uur 's morgens belden de daders aan bij de man. Hij dacht de deur te openen voor bouwvakkers, maar werd gewelddadig overvallen. De mannen trokken zich niets aan van zijn hoge leeftijd of gezondheid. Nadat ze hem naar een stoel hadden gesleurd, rukten ze namelijk ook nog zijn alarmknop af. Vervolgens werd de man vastgebonden en richtte één van de daders een pistool op zijn hoofd.

Gezichten bedekt
De mannen bleven ruim een half uur in de woning. Ze hadden hun gezichten goed bedekt, waardoor het slachtoffer niets van hen kon zien. Al die tijd zat de 98-jarige man vastgebonden en doodsbang in de stoel. De hele woning werd overhoopgehaald voor geld, maar dat had de man niet in huis. Uiteindelijk dwongen ze hem om zijn ringen af te doen, waaronder een trouwring met de inscriptie '1920'. 

Ook een bijzondere zegelring werd hem afgenomen. De ring heeft een gravure van het wapen van de Duitse plaats Tecklenburg. De ring is speciaal voor het slachtoffer gemaakt en uniek in zijn soort.

De overvallers gingen slordig te werk, want ze lieten een vrij grote, oranje handdoek achter in de woning.

Wie meer informatie heeft, kan bellen met de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800-7000 of het Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden