Afbeelding

18e Hondenplons in zwembad ‘t Wilgerak

Algemeen 1.206 keer gelezen

SCHOONHOVEN •  Het wordt zaterdag 14 september weer een vrolijke beestenboel in 't Wilgerak. Het Schoonhovense buitenbad is deze laatste zwemdag van het seizoen weer het domein van viervoeters en hun baasjes tijdens de jaarlijkse Hondenplons.

Succes verzekerd, weet Jinell Sloterwijk nu al: "De hondenplons in Schoonhoven, die al voor de 18e keer wordt georganiseerd, trekt altijd veel deelnemers. Vorig jaar waren er 65 honden en 150 baasjes. Het was één groot feest met spelende, rennende en zwemmende honden."

De Schoonhovense organiseert het evenement de laatste jaren met haar vriend en een aantal vrijwilligers. Zelf heeft ze ook twee honden, die ze zaterdag meeneemt, maar meezwemmen zit er niet in. "Geen probleem, want mijn honden vermaken zich wel."

De Hondenplons trekt naast vaste gasten ieder jaar wel weer nieuwe gezichten. "Sommigen komen wat voorzichtig binnen, maar even later zie je ze vrolijk rondzwemmen met hun hond. Baasjes kunnen overigens beter wel een T-shirt aandoen tijdens het zwemmen om schrammen van de hondenpoten te voorkomen."

Chloor
Voor deze gelegenheid is het zwemwater chloorloos, zodat de hondenogen niet geïrriteerd raken. De Hondenplons is van 11.00 tot 14.00 uur in het zwembad aan de Lekdijk Oost 1.

"Als extra element organiseren we twee wedstrijden, baas-hond zwemmen en een vlottenrace- waarvoor speciale bokalen zijn gemaakt. De entree kost 2 euro per persoon, honden gratis. Dankzij sponsors kunnen we de huur van het bad betalen. Wat extra overblijft is voor KNGF Geleidehonden. We hopen dus zowel op een gezellige zwemdag als een mooie opbrengst voor het goede doel."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 15 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 17 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden