• Wethouder Arjan Neeleman en Mini Schouten, voorzitter van het College van Bestuur van BLICK, ondertekenden maandag een overeenkomst voor nieuwbouw van obs De Groeiplaneet.
• Wethouder Arjan Neeleman en Mini Schouten, voorzitter van het College van Bestuur van BLICK, ondertekenden maandag een overeenkomst voor nieuwbouw van obs De Groeiplaneet. Foto: wijntjesfotografie.nl

Nieuw gebouw voor obs De Groeiplaneet

Algemeen 588 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Openbare basisschool De Groeiplaneet in Krimpen aan den IJssel krijgt een nieuw gebouw op één locatie. In de nieuwbouw is plek voor zowel de boven- als onderbouw. Hiermee wordt een langgekoesterde droom van ouders en besturen gerealiseerd.

Wethouder Arjan Neeleman en Mini Schouten, voorzitter van het College van Bestuur van onderwijsstichting BLICK, ondertekenden maandag een overeenkomst waarin de nieuwe koers wordt bepaald voor De Groeiplaneet.

Het nieuwe gebouw wordt een Kindcentrum, waarin De Groeiplaneet en kinderopvang samenkomen. De locatie voor dit nieuwbouwproject wordt nog nader bekeken. Met de komst van het nieuwe gebouw komt er een einde aan de twee verouderde gebouwen van obs De Groeiplaneet aan de Berk en de Wielerbaan.

Duidelijkheid
De gemeente Krimpen aan den IJssel en BLICK op onderwijs waren al geruime tijd in gesprek over de huisvesting van De Groeiplaneet. Na onderzoek bleek dat nieuwbouw een duurzamere oplossing voor de langere termijn oplevert. Met de overeenkomst komt er duidelijkheid voor omwonenden, ouders en leerlingen van De Groeiplaneet.

Een lid van de medezeggenschapsraad (MR) sprak enthousiast over de stappen die zijn gezet. "De MR is blij met de steun van het college van b en w en hoopt dat er spoedig meer duidelijkheid komt over de locatie en de planning van het nieuwe gebouw van De Groeiplaneet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden