• De Rabobank in Lopik.
• De Rabobank in Lopik.

Verhuizing gemeentehuis Lopik naar Rabobank van de baan

Algemeen 734 keer gelezen

LOPIK • De eventuele verhuizing van het gemeentehuis naar het Rabobank-kantoor in Lopik is van de baan. Het 'kostenneutrale' uitgangspunt bleek niet haalbaar, waardoor de gemeente zich terugtrekt.

"Voorwaarde voor de gemeente Lopik was dat de transactie geen geld mocht kosten, om de begroting nu en in de toekomst niet extra te belasten. Uit berekeningen is inmiddels gebleken dat aan deze voorwaarde niet kan worden voldaan", verklaart een gemeentewoordvoerder. 

Senioren
Aanleiding voor het onderzoek was het opheffen van de vestiging van de Rabobank aan de Rembrandtlaan. Reden voor de gemeente om te onderzoeken of een verhuizing mogelijk was. Niet zozeer uit noodzaak van nieuwe huisvesting, maar wel om woningbouw op de eigen locatie mogelijk te maken.

De gemeente dacht daarbij, vanwege de nabijheid van voorzieningen als de winkels en het Lentehof-complex, vooral aan seniorenappartementen,.

Nu uit het onderzoek blijkt dat verhuizen niet haalbaar is, blijft het gemeentehuis gehuisvest aan het Raadhuisplein. 

Mede door de digitalisering is een groot deel van het Rabobankpand in Lopik leeg komen te staan. Rabobank Utrechtse Waarden kijkt nu naar andere mogelijkheden voor het pand aan de Rembrandtlaan en een alternatieve (kleinere) locatie voor de dienstverlening in Lopik.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden