Afbeelding
Foto: Bram Hofman

Genoeg te doen rond SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard

Algemeen 663 keer gelezen

LEKKERKERK • Komend weekend is het zover. Dan wordt op sportpark Weydehoeck op 29 en 30 juni de 24 uur durende wandelestafette SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard gehouden.

Naast het wandelen is er voor bezoekers van alles te doen. Zo staat elk team met een kraam vol spullen. De opbrengst van de verkoop van deze spullen gaat naar de SamenLoop. Verder is er een horecaplein, zijn er allerlei activiteiten en is er een doorlopend amusementsprogramma.

Speciaal voor kinderen is een KinderLoop op zaterdag om 16.00 uur. Opgeven kan tot 15.00 uur. Ook vinden er verschillende indrukwekkende ceremonies plaats. Vooral de kaarsenceremonie is een bijzonder moment. Dan worden er duizenden brandende kaarsen langs het parcours gezet ter ere van (ex-)kankerpatiënten.

Energie
De organisatie verwacht dat het een mooi en bijzonder weekend wordt. Voorzitter Angelique Pottuit : "Iedereen heeft zich enorm ingezet om er een groot succes van te maken. Dat geeft zoveel energie! Van alle kanten hebben zich deelnemers en vrijwilligers aangemeld. We willen er samen met hen en de bezoekers een onvergetelijk weekend van maken. En we hopen natuurlijk vooral zoveel mogelijk geld op te halen voor doorbraken in kankeronderzoek."

Ook wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard komt op bezoek. "Ik vind het hartverwarmend dat zoveel mensen in de Krimpenerwaard zich inzetten voor zo'n belangrijk doel. Het is een evenement waar jong en oud zich kan vermaken, maar het biedt ook steun. Daarom kom ik iedereen die zich zo hard heeft ingezet aanmoedigen."

Wie een uurtje wil meewandelen, kan zich bij de informatietent aan het begin van het terrein aanmelden. De SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard begint op zaterdag om 14.00 uur. Tijdens het evenement verzorgt RTV Krimpenerwaard een live uitzending voor zowel radio als tv. De uitzending is van zaterdag 29 juni 13.30 uur tot zondagmorgen 02.00 uur en van zondagmorgen 07.00 tot 15.00 uur.

www.samenloopvoorhoop.nl/krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Krimpense steun voor fatbike-uitsluiting bij verkeersexamen Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden