Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Impressie van de te bouwen Meerkoetflat.
• Impressie van de te bouwen Meerkoetflat.

QuaWonen bouwt gasloze flat in Krimpen aan den IJssel

  •   737 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Meerkoetflat is de tweede flat in Krimpen aan den IJssel die QuaWonen gasloos ontwikkelt. Dat doet de woningbouwcorporatie samen met bouwbedrijf Van Wijnen. 

Bij gasloos bouwen is het de bedoeling om de woning zó goed te isoleren dat de warmtevraag beperkt blijft. Verder vindt QuaWonen het belangrijk dat de woning voor bewoners prettig wonen is. Dat betekent weinig installaties, die gemakkelijk te bedienen zijn. Er komen zelfs gewoon elektrische radiatoren die stralingswarmte afgeven. Wethouder Kirsten Jaarsma vindt het goed dat QuaWonen bij het nieuwbouwproject een stevige ambitie neerzet op het gebied van duurzaamheid. "Als gemeente hebben we duurzaamheid hoog op de agenda staan. Samen met partners als QuaWonen bouwen we aan een duurzamer en leefbaarder Krimpen." 

Kierdichting
In een gasloze woning worden de warmteverliezen tot een minimum beperkt door een zeer goede isolatie en een goede kierdichting. Dat is ook het uitgangspunt voor de Meerkoetflat. Om te zorgen voor een aangenaam binnenklimaat, krijgt elk appartement een ventilatie systeem met een warmtewisselaar. Deze verwarmt verse binnenkomende lucht met de lucht die naar buiten wordt afgevoerd. Op deze manier wordt bijna 90 procent van de warmte teruggewonnen. Verder krijgt elke woning een thermodynamische warmtepompboiler voor warm tapwater. De warmte wordt opgewekt via een plaat op het dak, die onder de zonnepanelen komt te liggen. Elk appartement wordt straks aangesloten op zo'n vijf tot zes zonnepanelen. Bewoners profiteren dus zelf van de opbrengst.

De Meerkoetflat, die naar verwachting eind 2020 klaar is, is na het complex aan de Lijsterstraat de tweede gasloze flat in Krimpen aan den IJssel. De verhuur van de veertig appartementen wordt medio oktober/november aangekondigd via Het Kontakt en de website van QuaWonen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }