Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• V.l.n.r.: Sander van Viegen, Maurits Mooij, Jouke Geurts, Johan de Lange en Adriette Pols.
• V.l.n.r.: Sander van Viegen, Maurits Mooij, Jouke Geurts, Johan de Lange en Adriette Pols. (Foto: Robert van der Hek)
liveblog

Krimpenerwaard in actie tijdens Alpe d'HuZes

  •   651 keer gelezen

REGIO • De regio is met meerdere teams en individuele deelnemers goed vertegenwoordigd tijdens Alpe d'HuZes. Het Kontakt is erbij op de Alpe d'Huez en doet live verslag.

20:00

Ook BAB d'HuZes beleefde een topdag. Een mooie afsluiting dit blog!

17:30

En weer finishen enkele 'Team Krimpenerwaarders' (Wim Rodenburg voor z'n vijfde; Samantha Zandijk, Karin te Winkel en Bianca Hart voor hun tweede). Eerstgenoemde gaat daarna nog een keer omhoog voor zijn zesde klim. Opnieuw een puike prestatie van de Bergambachtse DA-ondernemer.


(Bianca Hart, Karin te Winkel en Samantha Zandijk)


(Wim Rodenburg)

16:00

Ook het Lopikse team Hut en Co is goed bezig geweest vandaag. Een beklimming werd met z'n vieren gedaan.


15:30

Over doordenderen gesproken: Sander van Viegen uit Schoonhoven is bezig aan zijn zesde beklimming. Een tussenstop kan dan even geen kwaad.


15:00

Ze weten van geen ophouden: vijf wandelaars van Team Krimpenerwaard zijn flink op dreef tijdens hun tweede beklimming. Hier worden ze gespot in bocht 7.14:30

Een lotgenoot van Marijke Klapwijk is Carolien Boere uit Vlist. Ook zij heeft uitgezaaide borstkanker, maar geniet met volle teugen van het evenement. Alleen al omdat ze hier op de berg omringd wordt door haar gezin en broers, die allen onder de noemer Team Carolien deelnemen aan Alpe d'HuZes. Carolien zelf fietste ook omhoog, vanwege haar omstandigheden met een e-bike. "Ik heb de laatste bochten samen met mijn zoon Remco beklommen en dat is natuurlijk zeer speciaal. Aan het eind van de dag doen we mee aan de afsluitende saamhorigheidsklim."

14:00

Marijke Klapwijk (Stolwijk) heeft 'van het begin tot het eind genoten'. Samen met haar buurvrouw annex vriendin Monique Oomens begon ze aan de uitdaging, om die met een zeer goed gevoel te voltooien. "Natuurlijk was het soms emotioneel ook best zwaar en heb ik het niet droog kunnen houden", zegt de vrouw, die onlangs openhartig vertelde over haar uitgezaaide vorm van borstkanker. "Maar desondanks was het een mooie ervaring, die we zowel sportief als financieel met een goed gevoel kunnen afsluiten. Wat we nu gaan doen? Eerst verder genieten van dit evenement, vanavond feesten en dan natuurlijk samen weer een nieuwe uitdaging verzinnen waar we onze tanden in kunnen zetten."

Overigens is het inmiddels goed toeven op de Alpe d'Huez, waar de kille mist heeft plaatsgemaakt voor een heerlijke zomerzon .


(Marijke Klapwijk en Monique Oomens met hun bijzondere verzameling groeten/wensen)

Eerder vanmiddag gaven ze overigens nog een televisie-interview

13:30

Door problemen met de internetverbinding een late update, maar ondertussen hebben we met Nathalie Leenders gesproken. De Schoonhovense neemt samen met haar schoonzus deel en maakt zich op voor de derde beklimming. Daarna hoopt ze nog een keer omhoog te gaan, maar dan lopend. "We doen mee voor enkele mensen in onze naaste omgeving, die met kanker in aanraking zijn gekomen. Mijn vader is bijvoorbeeld tien jaar geleden overleden aan de ziekte." Met haar inzet hoopt ze een steentje bij te dragen aan (nog meer) onderzoek om kanker als het even kan de wereld uit te helpen.
Het gaat overigens niet vanzelf voor de Schoonhovense. Bij een val eerder vandaag blesseerde ze haar elleboog en heup. "Sommige mensen hebben meer haast dan ik en toen ik aan twee kanten voorbij werd gestoken  belandde ik op het asfalt. Ach, het is een beetje beurs, maar we gaan uiteraard door." 


(Nathalie wordt geinterviewd door Nico Dullaart van RTV Krimpenerwaard)


(Het team van RTV Krimpenerwaard is ook weer present)

10:15

En ook zij hebben het geflikt: Bianca Hart, Sibylla Bussink-de Hoop, Anneke van Asperen en Karin te Winkel.


10:00

Grote klasse: moeder Martie en dochter Janou zijn boven. Een meer dan knappe prestatie omdat eerstgenoemde na een ongelukkige val van de trap voor het vertrek naar Alpe d'HuZes een pijnlijke knie opliep. Het weerhield de Bergambachtse er niet van om op karakter voor haar helaas overleden man Gerrit omhoog te lopen...


9:30

Terwijl de mist bovenop Alpe d'Huez hardnekkig blijft hangen, klaart het elders op de berg gelukkig op. In bocht 7 -de Nederlandse bocht- komen steeds meer 'Team Krimpenerwaarders' langs.


9:00

Het is al druk bij het verzamelpunt van Team Krimpenerwaard. Enkele wielrenners laven zich aan de warme koffie en hullen zich in vuilniszakken ter voorbereiding op de koude afdaling. Het is mistig en kil bovenop de berg, maar dat heeft Johan de Langen en Sander van Viegen er niet van weerhouden om al twee keer naar boven te fietsen. Ook hulde voor Jouke Geurts, Maurits de Mooij en Adriette Pols, die een kruisje achter hun naam kunnen schrijven.
4:30

Na maandenlange voorbereiding is het eindelijk zover: Alpe d'HuZes 2019 gaat van start. Het is stralend weer geweest de afgelopen dagen, maar nu is het koud en winderig in startplaats Bourg d'Oisans. De duizenden deelnemers -waaronder de teams Krimpenerwaard, BAB d'HuZes, Team Carolien en Hut en Co (Lopik)-, laten zich er niet door weerhouden. In grote groepen worden de renners en wandelaars op weg 'geschoten'.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }