Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Sibylla Bussink: moeilijke periode afsluiten met een lach en traan

  •   1019 keer gelezen
• Sibylla Bussink-de Hoop.
• Sibylla Bussink-de Hoop. (Foto: Stephan Tellier)

SCHOONHOVEN • Sibylla Bussink-de Hoop beleeft Alpe d'HuZes samen met haar gezin. Ze hoopt hiermee een zeer vervelende periode af te sluiten.

"Al is afsluiten niet het juiste woord", zegt de 48-jarige inwoonster van Schoonhoven. "Vier jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker, waarna een onzekere periode met onderzoeken en het volledige pakket aan behandelingen volgde. Het zette ons leven op z'n kop. In november heb ik mijn laatste hersteloperatie ondergaan. Nu is voor mij het moment gekomen om deze periode samen met mijn gezin op de Alpe d'Huez achter me te laten, voor zover dat kan uiteraard."

Team Krimpenerwaard
Ze wilde al enkele jaren deelnemen aan Alpe d'HuZes en kwam via Anneke van Asperen, die ze kent via vv Schoonhoven en als collega in het Groene Hart Ziekenhuis, in contact met Team Krimpenerwaard. "Het is fijner om je bij een team aan te sluiten dan alles zelf te moeten regelen. Via Team Krimpenerwaard heb ik nieuwe, leuke mensen leren kennen en ik hoop ook met hen een mooie Alpe d'HuZes-week tegemoet te gaan."

Financieel gezien is ze er helemaal klaar voor. "Ik wilde zoveel mogelijk geld bijeen brengen om nog meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Met een fotokaartenactie, van zelfgemaakte foto's, andere activiteiten en dankzij enkele gulle bedrijven heb ik mijn startbedrag van 2.500 euro bij elkaar gekregen. Daarnaast hebben we met het team enkele grote acties georganiseerd, die ook nog eens een hoge opbrengst hebben opgeleverd. Wat dat betreft kan ik met een goed gevoel naar Frankrijk."

Energie
Sportief gezien ging de voorbereiding iets minder naar wens. "Door alle behandelingen is mijn energieniveau niet meer wat het was. Ik voel me soms letterlijk een oud wijf. Daarnaast heb ik concentratieproblemen en sinds enkele maanden last van mijn heup. Desondanks heb ik zo goed mogelijk getraind en wil ik de berg sowieso één keer omhoog lopen. Met de aanmoedigingen van mijn man, dochter en zoon moet dat zeker lukken. En wie weet plak ik er nog een tweede beklimming aan vast."

Ze verwacht veel van het evenement. "Je bent met gelijkgestemden. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar hetzelfde doel: hopen dat we kanker op den duur succesvol kunnen gaan bestrijden. Daar doen we het voor!"

Tenslotte: "Het zal zeker ook een emotionele week worden. Naast mijn eigen ervaring met kanker heb ik in mijn naaste omgeving helaas veel mensen zien strijden tegen deze ziekte. Met of zonder succes. Tranen zullen er zeker vloeien, maar er zal ook gelachen worden."

Net als vorig jaar is Het Kontakt donderdag live aanwezig tijdens Alpe d'HuZes. Met een blog op www.hetkontakt.nl en via Facebook en Twitter doen we ruimschoots verslag van de verrichtingen van de regiodeelnemers. Dat doen we in samenwerking met RTV Krimpenerwaard, dat met een radio- én tv-team aanwezig is. Hierbij wensen we alle regiodeelnemers veel succes en we hopen hen bij de finish te begroeten!

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }