Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Boswachter Rolf van Beek van het Zuid-Hollands Landschap.
• Boswachter Rolf van Beek van het Zuid-Hollands Landschap. (Foto: Adri Verhoeven)

Excursie met boswachter voor KWF Kankerbestrijding

  •   268 keer gelezen

BERKENWOUDE • Boswachter Rolf van Beek van het Zuid-Hollands Landschap houdt zaterdag 25 mei een excursie door natuurgebied de Berkenwoudse Driehoek.

Tijdens een vijf kilometer lange wandeling laat Van Beek deelnemers weidevogels en bijzondere planten zien. Er is misschien zelfs al een enkele vlinder te spotten. Het geld dat hij (met volledige medewerking van zijn werkgever) hoopt binnen met de excursie is in zijn geheel bestemd voor het KWF Kankerbestrijding.

Wandelestafette
Rolf gaat binnenkort zelf ook aan de wandel. Op 29 juni doet hij met een team mee aan de Samenloop voor Hoop op Sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. Het gaat om een 24-uurs wandelestafette waarmee de organisatie zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor onderzoek naar kanker.

Bij de boswachter zelf is ruim twee jaar geleden prostaatkanker geconstateerd. Dankzij de goede behandelingen en kennis is hij zelf gelukkig weer genezen verklaard. Maar hij weet als geen ander welke strijd een kankerpatiënt voortdurend moet leveren. "Alleen met onderzoek kunnen misschien ook toekomstige kankerpatiënten genezen worden."

Pannenkoeken
Van Beek geeft toe niet erg creatief te zijn. Ook in pannenkoeken bakken is hij geen ster, "maar het geven van natuurexcursies doe ik graag."

Belangstellenden die graag mee willen lopen, kunnen een e-mail sturen naar: rolf.vanbeek@kabelfoon.nl. Deelname, inclusief een kop koffie is minimaal 7,50 euro per persoon. Meer mag natuurlijk altijd. De wandeling begint om 10.00 uur bij de werkschuur van het Zuid-Hollands Landschap aan Schaapjeszijde 3 in Ouderkerk aan de IJssel.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }