Blauwe zone.
Blauwe zone. (Foto: Marijke Verhoef)

Vragen SGP over 'pilot' blauwe zone rondom Crimpenhof

  •   354 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De SGP in Krimpen aan den IJssel wil duidelijkheid over de proef met de blauwe zone rondom winkelcentrum Crimpenhof.

In 2017 werd de blauwe zone in het dorpscentrum voor één jaar uitgebreid richting het Raadhuisplein. Inmiddels zijn er ruim twee jaar versterken en SGP-raadslid Adriaan van Beek vraagt het college nu naar een evaluatie. Hij wil weten wat er uit de monitoring van de parkeerdruk is gebleken. "Wat zijn de positieve en negatieve effecten van een grotere blauwe zone? Aangezien de pilot na een jaar beëindigd en geëvalueerd zou worden, zijn we benieuwd wanneer de toegezegde evaluatie plaatsvindt en hoe deze gerapporteerd wordt aan de gemeenteraad. Verder is het van belang wat het college nu wil met de blauwe zone. gaat die terug naar een kleiner formaat? En als de grotere blauwe zone een blijvertje is, wordt deze dan wegens succes uitgebreid?"

Van Beek is tevens benieuwd hoe de communicatie met winkeliers en omwonenden verloopt. "Ons werd onlangs nog gemeld dat er aanhoudende problemen zijn, met name aan de noordkant van de blauwe zone." Hierover stelde de SGP al in 2017 vragen. "Het is in het belang van omwonenden dat we helderheid krijgen over hoe de pilot verlopen is en welke plannen het college heeft als het gaat om de blauwe zone."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }