Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Ouverturelaan in Krimpen aan den IJssel.
• De Ouverturelaan in Krimpen aan den IJssel. (Foto: Floris Bakker)

Bewoners Krimpense Ouverturelaan teleurgesteld over collegevoorstel

  •   1516 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bewoners zien niets in het voorstel om een rijbaanscheiding aan te brengen op de Ouvertureweg in Krimpen aan den IJssel. Dit om de verkeersveiligheid te verbeteren.

In een brief laten de bewoners weten teleurgesteld te zijn over de handelswijze van het college. Ze wijzen erop dat de toenemende verkeersintensiteit op de Ouverurelaan het grootste probleem is. De weg in de wijk Lansingh-Zuid wordt door automobilisten gebruikt om de drukke N210 te vermijden. Zij rijden regelmatig te hard, en zorgen ook voor stank en geluidsoverlast. "Het is evident dat daarmee de veiligheid voor ons, onze kinderen en overige wijkbewoners steeds verder afneemt."

Bewonersavond
Het aanbrengen van enkel een doorgetrokken streep gaat wat betreft de bewoners niet ver genoeg. Zij hebben bovendien het gevoel dat hun inbreng er niet toe doet. Ze wijzen naar een bewonersavond die vorig jaar oktober plaatsvond en door verkeerswethouder Anthon Timm werd bijgewoond. "Er is toen de indruk gewekt dat er naar ons geluisterd zou worden. In dit voorstel vinden wij vrijwel niets terug van onze suggesties en voorstellen wat een grote teleurstelling betekent."

De bewoners willen, naast het aanbrengen van een rijbaanscheiding, dat de kruisingen worden aangepakt, waardoor ze gelijkwaardig worden. De Ouverturelaan is dan geen voorrangsweg meer; het verkeer van rechts krijgt voorrang. De snelheid kan daardoor omlaag naar 30 kilometer per uur. De gemeente is echter niet te vermurwen en wil de Ouverturelaan handhaven als ontsluitingsweg voor de wijk, met de daarbij behorende inrichting en maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

In de brief doen de bewoners een oproep aan de gemeente om het voorstel terug te nemen en het overleg te heropenen. Dit met als doel om te komen tot oplossingen voor voor de gehele Ouverturelaan.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK