• De rommelmarkt op de parkeerplaats van de Grote Kerk.
• De rommelmarkt op de parkeerplaats van de Grote Kerk. Foto: Kees Codee

25ste rommelmarkt van de Grote Kerk

Algemeen 702 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Zaterdag 18 mei wordt het druk op de parkeerplaats bij gebouw De Ark. Die dag is er de jaarlijkse rommelmarkt van de Grote Kerk. De 25ste editie gaat gepaard met extra feestelijke activiteiten.

Jozina Hoek namens de rommelmarktcommissie: "Naast de gebruikelijke kramen hebben we onder andere een foodtruck, een kinderboerderij en binnenin de Ark is een tentoonstelling over 25 jaar rommelmarkt te zien. Ook draaien er twee films over de bouw en opening van De Ark."

De rommelmarkt is indertijd gestart ter financiering van De Ark, het verenigingsgebouw van de Grote Kerk. Inmiddels is deze al zes jaar geleden afbetaald. De opbrengst is nu bestemd voor de onderhoudskosten van De Ark, maar ook voor mensen in Jemen die honger lijden en de Stichting Vietnam-Nederland, voor de vervolgde kerk in Vietnam.

Onlangs stond in het kerkblad nog te lezen dat er ruim 45 vrijwilligers werden gezocht. "Inmiddels zijn we rond", glundert Jozina. "We werken niet met een vaste ploeg, ieder jaar werven we opnieuw. En telkens lukt het om genoeg vrijwilligers te hebben."

Het is wel zaak dat vrijdagavond vanaf 21.00 uur het parkeerterrein leeg is. "De laatste jaren merken we dat niet altijd alle auto's weg zijn. Heel lastig, want dan moeten we eromheen bouwen of auto's laten wegslepen."

Gemiddeld levert de rommelmarkt ieder jaar tussen de tien- en veertienduizend euro op. Jozina is positief gestemd: ze gaat voor minstens vijftienduizend euro.

De rommelmarkt is van 09.00 tot 14.30 uur te bezoeken op het parkeerterrein aan de Kerkweg. Om 14.00 uur is de uitslag van de grote verloting.

Dirk Molenaar/RTV Krimpenerwaard

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Ria Boere tekent prestatieafspraken met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersverenigingen.
Prestatieafspraken: 'Meer en betere sociale huurwoningen' Nieuws 3 uur geleden
• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden