Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Janet de Graas

Rollator en Playmobilkraan gefixt tijdens Repair Café

  •   271 keer gelezen

HAASTRECHT • Steeds meer mensen weten met hun kapotte spullen de weg naar het Repair Café in Theater Concordia te vinden.

Zo zat een inwoner van Gouda omhoog met de kapotte rem van zijn rollator. Hij kan zonder nog geen tien meter zonder dit hulpmiddel afleggen.

Het viel niet mee voor de vrijwilligers om de rem te repareren. Een van hen moest er uiteindelijk op uit om een nieuwe kabel te halen, maar vervolgens kon de man met een veilige rollator weer naar huis.

De tienjarige Boaz uit Vlist kwam met een Playmobilkraan waarvan het motortje niet meer werkte. Zijn vader had al een poging gedaan om het euvel te verhelpen, maar zonder resultaat. De handige vrijwilligers van het Repair Café lukte het wel.

Ook burgemeester Roel Cazemier kwam een kijkje nemen.  Dat hij zelf handig is, bewees hij eerder toen bij een officiële gelegenheid zijn ambstketen brak en hij dat zelf repareerde met een waterpomptang.

In Schoonhoven kreeg hij een miniatuur-waterpomptang, die sindsdien aan zijn ambtsketen hangt.

Het Repair Café in Theater Concordia te Haastrecht is iedere eerste donderdag van de maand te bezoeken van 13.30 tot 16.00 uur.

(tekst en foto's: Janet de Graas)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK