• De sleepboot in aanbouw.
• De sleepboot in aanbouw. Foto: aangeleverd

Krimpense scouts bouwen zelf nieuwe sleepboot

Algemeen 533 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Leden van scoutingvereniging Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek zijn sinds vorig jaar januari bezig met de bouw van een nieuwe sleepboot

Via crowdfunding en sponsoring wisten de scouts genoeg geld in te zamelen, maar het bouwen doen zij helemaal zelf. Er is genoeg kennis en ervaring aanwezig binnen de vereniging. Voor een waterscoutinggroep is een goede sleepboot onmisbaar op het water. Tijdens bijeenkomsten van de groep, die voornamelijk in het teken staan van sport en spel, gaan de jeugdleden het water op in zes lelievletten en vier juniorvletten. Door de stroming en de drukke beroepsvaart op de Lek is een goede sleepboot erg belangrijk voor de veiligheid van de leden. 

Eisenpakket
Kris Blanken, werkzaam als assistent project manager bij scheepsbouwer Zwijnenburg, is al van jongs af aan lid van de waterscouts. "De oude sleper heeft vele jaren dienst gedaan, maar zo'n drie jaar geleden al staken wij de koppen bij elkaar om voor een nieuwe sleper te gaan zorgen. Wij hadden een flink eisenpakket waaraan de boot moest voldoen en met alle kosten die daarmee gepaard gaan was er maar één uitkomst: zelf bouwen. Een geweldig en leerzaam project waarmee wij ook jongeren enthousiast weten te maken voor de scheepsbouw, havens en logistiek." 

Voor het einde van 2019 hopen de waterscouts het project af te ronden. Echter zijn zij daarvoor afhankelijk van sponsoren en de uren die de vrijwilligers in het project kunnen stoppen. Na afronding zal de boot traditioneel gedoopt worden voor hij het water op gaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden