• Met een schepnetje ontdekken wat er in de sloot leeft.
• Met een schepnetje ontdekken wat er in de sloot leeft.

Eerste Weidehof Boer en Natuurdag in Stolwijk

Algemeen 962 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Wie wil weten wat agrariërs zoal doen om de Krimpenerwaard mooi te houden, is op zaterdag 4 mei welkom om langs te komen op de allereerste Weidehof Boer en Natuurdag.   

Tussen 11.00 en 16.00 uur is er op een aantal locaties in Stolwijk van alles te zien en te doen. Zo kunnen bezoekers bij de boerderij van Cees en Esther Verhagen (Koolwijkseweg 47) een rondleiding op het bedrijf krijgen. Op het erf is een minimarkt met streekproducten en staat een luchtkussen waar kinderen zich op kunnen uitleven. De allerkleinsten kunnen dieren knuffelen of proberen een koe te melken.

Vogel- en plantjesfolder
Bij de stand van Weidehof is een vogel- en plantjesfolder verkrijgbaar. Hiermee kunnen bezoekers het boerenland in om die vogels en plantjes ook daadwerkelijk te ontdekken. Ook leuk: de weidevogelsafari die met medewerking van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard is opgezet. Doel is om de 'big five' van weidevogels (grutto, tureluur, scholekster, kievit en slobeend) te spotten. Er is hier tevens een demonstratie vande drone die Weidehof inzet om nesten van weidevogels mee op te sporen. 

Bij het bedrijf van de familie De Vries (Benedenheulseweg 31) mogen bezoekers eveneens een kijkje nemen in de stal. Ook hier kan er een plantenexcursie worden gedaan. Bij Kaasboerderij Boogaerdt (Benedenheulseweg 54a) mogen kinderen met een schepnetje ontdekken wat er zoal in de sloot leeft. Bij het melkveebedrijf van de familie Verkuil (Koolwijkseweg 17) is in het weiland een plas-dras voor weidevogels aangelegd. Vanaf de uitkijkpost is goed te zien welke weidevogels er zoal gebruik van maken.

Ecoreiniger
Zelf het slootpeil meten kan aan het begin van het fietspad van de Koolwijkseweg. Hier vindt ook een demonstratie plaats van de ecoreiniger: een machine die wordt ingezet om sloten te schonen. Het hele programma is te vinden op onderstaande website. 

www.weidehofkrimpenerwaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 7 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 9 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden