Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De koeien van melk- en kaasboerderij Schep gaan zaterdag 20 april weer de wei in.
• De koeien van melk- en kaasboerderij Schep gaan zaterdag 20 april weer de wei in. (Foto: aangeleverd)

Koeien de wei in bij Schep in Bergambacht

  •   649 keer gelezen

BERGAMBACHT • Bij melkvee- en kaasboerderij Schep aan de Zuidbroek in Bergambacht gaan zaterdag 20 april de koeien weer naar buiten. Om 10.30 uur worden de staldeuren geopend door het ruilgezin van het tv-programma 'Jouw stad, ons dorp', dat onlangs op NPO 1 was te zien.  

Voor het programma woonden Jaap en Rianne Schep en hun twee kinderen tijdelijk in de flatje in Rotterdam. De bewoners Ahmet en Anne, die een rotizaak runnen in de Maasstad, togen naar Bergambacht om daar samen met hun twee dochters een paar dagen op de boerderij te verblijven. Speciaal voor de jaarlijkse 'koeiendans' komen Ahmet en Anne voor even terug naar Bergambacht.

Na het openen van de staldeuren rennen de 500 melkkoeien van Schep dolenthousiast de wei in om het verse gras te eten. Dat gras levert lekkerder melk op waar in de moderne kaasmakerij de eerste graskaas van wordt gemaakt. Naast het kijken naar de dansende koeien kunnen de jongste bezoekers lammetjes aaien en pony rijden. ze kunnen zich tevens uitleven op een springkussen, ronde balen verven en zelf een koe melken.

Het is voor de negende keer dat het evenement plaatsvindt. 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK