Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Artist impression van het te bouwen wooncomplex aan de Meerkoetstraat in Krimpen aan den IJssel.
• Artist impression van het te bouwen wooncomplex aan de Meerkoetstraat in Krimpen aan den IJssel. (Foto: QuaWonen)

QuaWonen bouwt gasloos wooncomplex in Krimpen

  •   425 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • QuaWonen start dit voorjaar met de bouw van een gasloos wooncomplex langs de Meerkoetstraat in Krimpen aan den IJssel.

De veertig sociale huurappartementen hebben geen gasaansluiting en worden volledig elektrisch. De bouw van het complex, dat er in 2020 moet staan, past in het streven van de woningbouwcorporatie naar een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. CO2-neutraal betekent dat de woning net zoveel energie produceert als nodig is voor verwarming, ventilatie, warm water en het huishoudelijke verbruik van een gemiddeld gezin.

QuaWonen en de gemeente Krimpen aan den IJssel onderzoeken in het gebied Centrum-zuidzijde eveneens de mogelijkheden van gasloos bouwen en wonen.

Vanwege de bouw van het wooncomplex aan de Meerkoetstraat is van 8 april tot eind 2020 een stuk van het fietspad en trottoir langs de Nieuwe Tiendweg afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de kruising Nieuwe Tiendweg-Stad en Landschap en de Burgemeester Aalberslaan, wat aan de kant van Het Facet ligt. Voor fietsers zijn er omleidingsroutes; voetgangers kunnen gebruik maken van het voetpad aan de andere zijde van de Nieuwe Tiendweg.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK