Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Burgemeester Laurens de Graaf 'slaat de plank mis'

Algemeen 716 keer gelezen

CABAUW • Burgemeester Laurens de Graaf nam woensdag een kijkje bij Kolfclub KeerNiet in Cabauw. Hij werd enthousiast van het spelletje en was onder de indruk van het levendige en sociale karakter van de club. 

Kolven is een spel waarbij de speler de bal met een kliek (slaghout) tegen een paal moet slaan om punten te scoren. "Je kunt het omschrijven als een combinatie van golfen en jeu de boules", legt Gerard Vendrig namens de kolfclub uit. "Het authentieke Hollandse spel is de voorganger van het moderne golf. Er komen gezegdes uit voort als 'dat is een kolfje naar zijn hand', 'paal en perk stellen' en 'de plank misslaan'."

Honderd jaar
Zaterdag 1 september 2018 werd de kolfclub nieuw leven ingeblazen, nadat in 1968 de toenmalige club onder dezelfde naam werd opgeheven. Het was toen exact honderd jaar geleden, dat kastelein Jacobus Hoefnagel uit Cabauw Nederlands kolfkampioen werd. 

Inmiddels heeft de club 25 enthousiaste leden, die op de woensdag en donderdag gebruik maken  van de kolfmogelijkheden op de mobiele baan in "t Gossie te Cabauw. 

Speladviezen
De burgemeester wist zich woensdag omringd door de leden met allemaal goed bedoelde speladviezen, waardoor hij al snel voldeed aan het gezegde in de kolfsport: Je kunt het meteen, maar je leert het nooit... 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden