• Aangemoedigd door medeleerlingen renden kinderen van obs Kortland rondjes voor Plan Nederland.
• Aangemoedigd door medeleerlingen renden kinderen van obs Kortland rondjes voor Plan Nederland.

Leerlingen obs Kortland rennen longen uit het lijf voor Plan Nederland

Algemeen 526 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leerlingen van obs Kortland in Krimpen aan den IJssel hebben bijna vierduizend euro opgehaald voor het goede doel: Plan Nederland.

Aangemoedigd door leerkrachten, ouders en medeleerlingen renden de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 dinsdag rondjes bij de twee locaties van de school. Het initiatief voor de loop was afkomstig van Patricia de Wilde uit Krimpen aan den IJssel die in oktober, samen met vriendin Annette Meeder, meedoet aan Cycle for Plan Vietnam. "Door onze deelname willen wij helpen voorkomen dat meisjes in Vietnam gedwongen worden op jonge leeftijd te trouwen", vertelt ze. "Door meisjes de mogelijkheid te geven langer naar school te gaan, hebben zij meer kans op het vinden van een goede baan en onafhankelijk te zijn. Een recht, dat ieder kind op de wereld heeft en ook zou moeten hebben."

Kindhuwelijken
Patricia en Annette fietsen 400 kilometer - en maar liefst 7.000 hoogtemeters - in zeven dagen in het bergachtige noorden van Vietnam. Patricia: "Samen willen wij een bedrag van 8.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar krijgen. Plan investeert dit sponsorgeld in projecten om kindhuwelijken te voorkomen door voorlichting en trainingen te verzorgen. Plan zorgt ook voor een betere toegang tot onderwijs en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Een ander belangrijk doel is de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs." De twee betalen de reis en vluchten uit eigen zak. Het sponsorgeld dat kinderen van obs Kortland bij elkaar hebben gelopen (3.949,75 euro) gaat volledig naar het goede doel.

https://vietnam.cycleforplan.nl/team/annettepatricia

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden