• Hoogheemraad Paul van den Eijnden met een leerling.
• Hoogheemraad Paul van den Eijnden met een leerling.

‘Ik ga nu nog beter opletten bij vrachtwagens’

Algemeen 801 keer gelezen

BERGAMBACHT • De kinderen van basisschool De Ark in Bergambacht konden woensdag aan den lijve ondervinden hoe zichtbaar ze al dan niet zijn voor een vrachtwagenchauffeur.

De bovenbouw van de school kreeg op initiatief van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een 'dode-hoekles'. Hoogheemraad Paul van den Eijnden en wethouder Bert Bening van de gemeente Krimpenerwaard openden de lessen met een kort praatje.

De lessen bestonden uit twee delen: een theoretisch deel waarbij de kinderen aan de hand van een stripverhaal het een en ander kregen uitgelegd over de dode hoek van een vrachtauto. Tijdens het praktijkdeel gingen de scholieren naar buiten. Bij de vrachtauto, van Autorijschool Mimpen uit Waddinxveen, konden ze vanuit zowel het oogpunt van de leerling als voetganger of fietser als ook vanuit het oogpunt van de chauffeur zien waar de dode hoeken zich bevinden.

"Echt leuk om in zo'n vrachtwagen te zitten, maar je ziet veel minder dan in een gewone auto. Dus ik ga nu nog beter opletten bij vrachtwagens", vertelt een van de leerlingen.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard beheert de wegen in de Krimpenerwaard buiten de bebouwde kom, met uitzondering van de provinciale wegen.

Verantwoordelijk hoogheemraad Paul van den Eijnden is enthousiast over de les: "Goed om te merken dat door deze les bij leerlingen het besef doordringt dat ze zelf kunnen bijdragen aan hun eigen veiligheid. Ze zijn zich bewuster van de gevaren op de weg als ze zich verplaatsen in vrachtwagenchauffeurs en kunnen hiermee rekening houden met hun gedrag op de weg. Zo sluiten we aan bij de campagne 'Maak een punt van de nul'. We willen naar nul verkeersslachtoffers."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden