• Artist impression van de te bouwen woonwijk.
• Artist impression van de te bouwen woonwijk. Foto: aangeleverd

Mogelijk paalwoningen op IHC-terrein in Krimpen aan de Lek

Algemeen 3.898 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Er liggen plannen klaar voor de bouw van drijvende woningen, appartementen en woningen op palen op het IHC-terrein in Krimpen aan de Lek.  

Het terrein kwam kort geleden in handen van de Rotterdamse gebiedsontwikkelaar Whoonapart en Balance d 'Eau uit Delft. Dit laatste bedrijf is gespecialiseerd in wonen op water en bouwsystemen voor drijvende woningen. 

Whoonapart en Balance d 'Eau hebben een toekomstvisie gemaakt die nu met alle stakeholders, zoals de gemeente Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en bewoners (middels een Samen Doen-project) wordt besproken. Het is de bedoeling om in samenwerking met alle betrokken partijen een woonlocatie te ontwikkelen. 

Op het tet terrein, dat tussen de dijk en de rivier de Lek ligt, was in het verleden een scheepswerf gevestigd. Tegenwoordig is er een jachthaven en doet het dienst als scoutingterrein.

Op maandag 8 april is er een informatieavond voor belangstellenden en geïnteresseerden. De avond begint 19.00 uur en wordt gehouden in het Cultuurhuis. De presentatie start om 19.30 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden