Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

OM eist gevangenisstraf voor Lopiker na ongeval

  •   806 keer gelezen

LOPIK • Tegen een 72-jarige man uit Lopik is donderdag in de rechtbank in Utrecht zes maanden gevangenisstraf geëist, waarvan twee voorwaardelijk. 

Volgens de officier van justitie heeft de Lopiker twee jaar geleden onder invloed van alcohol een ongeluk veroorzaakt, waaraan een motorrijder uit Assen blijvend letsel heeft opgelopen. De officier vond dat de Lopiker zeer onvoorzichtig heeft gereden. Ook eiste het OM een onvoorwaardelijke rijontzegging.

Alcohol
In het bloed van de man uit Lopik zat twee keer meer alcohol dan is toegestaan. De man vertelde dat hij in de voetbalkantine in Lopik ongeveer twee liter bier had gedronken. Maar hij hield vol dat het stoplicht bij de provincialeweg in Lopik groen was, toen hij de weg opreed. Het slachtoffer herinnert zich helemaal niets van het ongeluk. Een andere motorrijder vertelde aan de politie dat zij tegelijkertijd door groen reden.

Dat klopte volgens de politie zeker niet. Volgens de verkeersdeskundige van de politie reed de Lopiker door rood en de motorrijder door oranje. Waarbij laatstgenoemde overigens meer dan 100 kilometer per uur reed, waar 80 is toegestaan. Toch legde de officier alle schuld voor het ongeluk bij de man uit Lopik. "Als hij onder invloed van drank die fout niet had gemaakt, dan was er niets gebeurd", betoogde de officier.

De raadsman vond dat de rechtbank in de straf moest meewegen dat de morrijder ook een verkeersfout had gemaakt. Bovendien was de Lopiker zijn hele leven nooit
met justitie in aanraking geweest. Ook is de man na het ongeluk gestopt met het drinken van alcohol.

De uitspraak is over twee weken.

(Juridisch Persbureau Utrecht)
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK