Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De cast van de Plankeniers.
• De cast van de Plankeniers.

Plankeniers spelen ‘De Kapokboom’

  •   439 keer gelezen

BERGAMBACHT • De Plankeniers bestaan alweer 46 (!) jaar maar zijn nog springlevend. De Bergambachtse toneelvereniging voert ditmaal het blijspel De Kapokboom op.

Wie De Plankeniers zegt, zegt Britta van den Heuvel. Haar leeftijd heeft ze liever niet in de krant, maar ze wil -'als mijn gezondheid het toelaat en ze me niet zat worden'- liefst nog jarenlang door als regisseuse. Deze periode licht ze de focus op De Kapokboom, wat slaat op de Afrikaanse legende dat bejaarden letterlijk 'de boom in kunnen'. 

Verwikkelingen
"Concreet gaat het stuk over een oude succesvolle ondernemer, die moet toezien hoe zijn bedrijf onder leiding van zijn zoon op het punt van omvallen staat", tipt Britta van den Heuvel een tipje van de sluier op. "Reden voor de ondernemer om het roer weer in eigen handen te nemen. De familie, die op geld uit is, kan dit niet waarderen en plant een 'ongeluk'. Of dat lukt zal moeten blijken, maar het publiek kan uiteraard weer genieten van de nodige verwikkelingen op het toneel."

De Plankeniers kennende laten ze niets aan het toeval over. De toneelvereniging kan putten uit vijftien spelers, van wie er acht op het toneel staan. Onder hen twee nieuwe leden. "We mogen in onze handen knijpen, maar we hebben nog steeds aanwas van onderaf. In ons jubileumjaar -in 2018 bestonden we 45 jaar- hebben we vijf nieuwe, jonge leden mogen begroeten. Een luxe-situatie voor een toneelvereniging anno 2019." 

Leuk voor Britta van den Heuvel is dat haar kleinzoon zijn debuut maakt en ook haar dochter én kleindochter op het podium staan. "Ze hebben hetzelfde (toneel)virus onder de leden als ik", lacht de regisseuse.

Kaartjes
Wie nieuwsgierig is geworden doet er goed aan om kaartjes (à 7 euro) voor de voorstellingen -op vrijdag 12 en zaterdag 13 april vanaf 20.00 uur in De Waard te Bergambacht- vooraf te reserveren.

Dit kan bij Britta van den Heuvel (0182-352109/britt@hetnet.nl) of via 0182-351393. Op de avond zelf zijn de tickets verkrijgbaar in De Waard. "We hopen net als vorig jaar twee volle zalen te mogen begroeten!"
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK