Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Emmie Verkuil-van der Bas achter de toonbank.
• Emmie Verkuil-van der Bas achter de toonbank. (Foto: Floris Bakker)

Nieuwe winkel voor Ouderkerkse kaasboerderij Boer Bas

  •   1394 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Kaasboerderij Boer Bas in Ouderkerk aan den IJssel beschikt sinds kort over een eigen winkel. Naast boerenkaas kunnen klanten er terecht voor allerlei streekproducten.

De op de boerderij gemaakte kaas wordt al jaren vanuit huis verkocht. "De laatste tijd liep het een beetje uit de hand", erkent Emmie Verkuil-van der Bas. "Het werd gewoon teveel. Vandaar dat we zijn gaan nadenken over een winkel op ons terrein."

Super
Halverwege vorig jaar viel de beslissing om in het oude boenhok naast de boerderij een winkel te realiseren. Na een flinke verbouwing kon de winkel begin dit jaar open. Klanten reageren enthousiast, zegt Emmie. "We krijgen zóveel leuke reacties, iedereen vindt het super." Zelf is ze ook dik tevreden. "Door de extra ruimte hebben we ons assortiment flink uit kunnen breiden. Je kunt hier nu - naast boerenkaas - onder andere scharreleieren, jam (van bessentuin De Rode Mus), geitenkaas en Schulp vruchtensappen kopen."

Randje
De boerderij van Boer Bas staat op het randje van Krimpen, maar op het grondgebied van Ouderkerk. De koeien van het agrarisch bedrijf grazen in de weilanden tussen de twee plaatsen. "Alle melk verwerken we hier op de boerderij tot kaas", legt Emmie uit. Dat is een intensieve bezigheid. "We zijn zeven dagen per week, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, bezig met kaasmaken." Via coöperatie De Producent in Gouda belandt het overgrote deel van de kazen bij binnen- en buitenlandse afnemers. De rest wordt verkocht in de winkel.

Kaasboerderij Boer Bas is gevestigd aan de Tiendweg West 1 in Ouderkerk aan den IJssel. Openingstijden van de winkel: maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

www.facebook.com/Kaasboerderijboerbas

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK