Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie

Zaterdag 30 maart: 19e WZ Wandeldag

  •   292 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Er zijn al de nodige aanmeldingen binnen voor de jaarlijkse WZ-wandeldag in Schoonhoven. Zelfs een groep Duitse wandelaars heeft zich ingeschreven. De start is op zaterdag 30 maart vanuit de aula van csg Willem de Zwijger, aan de Kamerlingh Onnesdreef in Schoonhoven.

Er zijn weer afwisselende routes samengesteld. Dit jaar voeren die grotendeels door de Lopikerwaard.

Vanaf 07.30 kunnen de liefhebbers van de lange afstand (40 en 50 km) op pad gaan; vanaf 08.30 beginnen de deelnemers van de kortere afstanden ( 7, 10, 15, 20 of 25 km) aan hun wandeling. Starten kan tot uiterlijk 14.00 uur en om 18.30 uur dient men over de finish te zijn. Er zijn voldoende rustmogelijkheden onderweg.

Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro (wie een herinneringsmedaille wenst, betaalt 5 euro). Inschrijven kan op 30 maart aan de start.

Alle vormen van wandelen zijn mogelijk, vertelt initiatiefnemer Huib Bavelaar: "Rustig recreatief wandelen, stevig sportief wandelen en nordic walking. De lange afstanden zijn een prima training voor hen die deze zomer aan de Vierdaagse in Nijmegen willen deelnemen."

De opbrengst van de tocht is dit jaar voor het project Going Global van Edukans. Het geld wordt besteed aan onderwijsprojecten in Malawi. Bavelaar: "Op csg Willem de Zwijger worden tal van acties gevoerd om bij te dragen aan goed onderwijs voor jongeren ver weg. We hopen dat er dit jaar weer een groot bedrag bij elkaar wordt gewandeld."

De laatste jaren trekt de tocht wandelaars uit alle hoeken van het land. Inmiddels kan de WZ-Wandeldag zich ook 'internationaal' noemen, omdat de laatste jaren steeds een aantal Duitse en Belgische wandelaars aanwezig is. De wandeltocht wordt in diverse internationale wandelgidsen vermeld.
Deelname aan de wandeldag staat open voor iedereen: individueel, in gezinsverband of als groep. "Door de ruime starttijden is het zelfs bij grote deelname nog rustig op de routes", aldus Bavelaar.

Nadere informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 0182-384654of e-mail: wzwandelen@gmail.com

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK