Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

NL Doet: Groen Wonen Vlist pakt voortuinen aan

  •   456 keer gelezen

STOLWIJK • Voor het derde jaar op rij heeft Groen Wonen Vlist meegedaan aan NL Doet. Dit jaar zijn de medewerkers samen met hovenier Gerbrand Verkleij, de tuinman van de Mengelmoestuin in Ammerstol, en een aantal vrijwilligers aan de slag gegaan. 

Zij deden hun best om zoveel mogelijk voortuinen in de Mesdagstraat in Stolwijk zomerklaar te maken. De bewoners van deze straat konden zich hiervoor vooraf aanmelden. Een aantal van de bewoners heeft ook zelf de handen uit de mouwen gestoken en een handje geholpen. 

Gebak
De bewoners waren welkom om een kop koffie met gebak te nuttigen in de straat. Er werd gesnoeid, onkruid en mos verwijderd, dode hagen werden verwijderd en nieuwe teruggeplaatst, hekwerken werden hersteld en er werden vooral veel nieuwe plantjes geplant. 

Doel van de dag was om voor de bewoners een onderhoudsarme voortuin te creëren, waarbij gebruikt is gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke producten. Voorafgaand aan NL Doet heeft Groen Wonen Vlist, daar waar nodig, bij de betreffende woningen de bestrating recht laten leggen. 

Resultaat
Het resultaat van de dag: zeven opgeknapte voortuinen. Groen Wonen Vlist mocht veel enthousiaste reacties van de bewoners ontvangen. Ook de medewerkers en overige vrijwilligers kijken, ondanks het onstuimige weer, terug op een geslaagde dag.

In de fotoserie beelden van voortuinen voor en na de actie.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK