Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Team Hut&Co, met derde van rechts Virginia Hoogendoorn.
• Team Hut&Co, met derde van rechts Virginia Hoogendoorn.

Team 'Hut&Co' in voorbereiding op Alpe d'HuZes

  •   233 keer gelezen

LOPIK • De familie Hoogendoorn uit Lopik is de komende editie van Alpe d'HuZes goed vertegenwoordigd. Ruim twintig familieleden zijn donderdag 6 juni op de 'Nederlandse berg' te vinden.

Initiatiefneemster is Virginia Streng-Hoogendoorn, die samen met haar vriendin Mandy Bont het idee opperde om deel te nemen aan het evenement dat onderzoek naar kanker mogelijk maakt.

"We waren aan het mountainbiken toen Alpe d'HuZes ter sprake kwam", vertelt Virginia. "Waarom zouden we niet meedoen, vroegen we ons af. We hebben immers om ons heen veel mensen zien strijden tegen kanker, van wie sommigen overleden zijn. Zelf ben ik mijn schoonmoeder en enkele familieleden verloren. Anderen kampen nog elke dag met de gevolgen van de ziekte. Wat ons betreft moet dat stoppen. Wij zijn geen artsen, maar we kunnen wel fietsen en geld inzamelen."

Hut&Co
De twee lieten er geen gras over groeien, gooiden het idee in de groep en zo ontstond Team Hut&Co. Virginia lachend: "Iedereen in Lopik weet dat de familie Hoogendoorn ook wel de familie Hut wordt genoemd. Dus vandaar."

Inmiddels is het team, bestaande uit zeven fietsers, druk bezig om geld in te zamelen. Met succes: er is al bijna 10.000 euro binnen van het streefbedrag van 17.500 euro. Na enkele individuele acties volgt zaterdag 6 april (10.00-16.00 uur) de eerste grote activiteit:  een benefietmarkt op het Koning Willem-Alexanderplein in Lopik. "Hier pakken we flink uit; er is van alles te koop en te beleven. We gaan handgemaakte spullen verkopen, er is een rommelmarkt, een verloting, een kledingbus, dames kunnen hun nagels lakken, kinderen worden geschminkt en noem maar op." 

Op zaterdag 25 mei wordt in samenwerking met een ander Alpe d'HuZes-team een benefietconcert georganiseerd in muziekpodium Azotod, De Meern. Medewerking verlenen de band Blue Monday en diverse andere artiesten. 

Blessures
"En ondertussen zijn we volop in training, want we willen de berg zoveel mogelijk keer beklimmen natuurlijk", zegt Virginia, bij wie de voorbereiding nog niet helemaal naar wens verloopt. "Ik heb eigenlijk nooit last van blessures, maar nu wel. Ik ben een keer flink gevallen met mountainbiken én ben door mijn enkel gegaan. Ach, ik heb nog een paar maanden, dus ik maak me niet teveel zorgen. We hebben allemaal nog nooit een berg op gefietst, dus wat dat aangaat wordt het sowieso een uitdaging. Ter plaatse worden we gesteund door een flinke groep supporters. Het gaat hoe dan ook een bijzondere week worden."

Zie voor alle informatie: http://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/Hut-Co- of kijk op Facebook

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }