Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard


Politie zoekt verdachten gewelddadige woninginbraak in Schoonhoven

  •   878 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een gewelddadige inbraak bij een woning aan de Ereprijs in Schoonhoven. Daarbij raakte een 25-jarige man uit die plaats flink gewond. 

De man betrapte op zaterdagavond 29 december twee inbrekers in de tuin van zijn vader. Ze stonden bij het raam. Op het moment dat hij iets naar ze riep, kwam één van hen direct op hem af. De inbreker wilde de man slaan, maar die wist de klap te ontwijken en sloeg de inbreker tegen de grond. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij de tweede dader het slachtoffer sloeg met een voorwerp, mogelijk een koevoet. Dat ging er zo hard aan toe, dat de 25-jarige man de andere inbreker los moest laten.

Speeltuin
De mannen vluchtten de tuin uit en renden vervolgens naar de speeltuin die tussen de Waterviolier en de Zonnedauw in ligt. Eén van de mannen ging rechtdoor, door het poortje naar de Vrouwenmantel. De ander stak schuin de speeltuin over en kwam via een ander poortje op de Vrouwenmantel. Een getuige zag dat ze daar weer bij elkaar kwamen. Ze renden over de brug en vanaf dat punt is niet bekend hoe ze verder zijn gevlucht. De politie houdt er rekening mee dat de mannen uit Schoonhoven of uit de buurt komen, want het leek alsof ze de weg in de wijk kenden.

Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij twee gekneusde ribben had en dat zijn milt was afgescheurd. Zijn situatie was dusdanig ernstig, dat hij niet veel later in het ziekenhuis had moeten komen. Het had fataal kunnen aflopen. De man heeft bijna twee weken in het ziekenhuis gelegen en hij is nog steeds niet helemaal hersteld.

Signalementen
Het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West besteedt deze week aandacht aan de inbraak. In het programma zijn ook de signalementen van de twee inbrekers bekend gemaakt. De man die het slachtoffer als eerste aanviel is blank en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is tussen de 1,90 en 1,95 meter lang en heeft een mager postuur. Hij was volledig in het donker gekleed en had een capuchon op. Het zou kunnen dat hij gewond is geraakt in zijn gezicht tijdens het gevecht met het slachtoffer. De tweede man die het slachtoffer heeft geslagen is ook bang en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is een opvallend stuk kleiner dan de andere man: tussen de 1,65 en 1,70 meter. Ook hij was volledig in het donker gekleed en had een capuchon op. 

Tijdens de worsteling met het slachtoffer is één van de mannen een handschoen verloren. Op die handschoen is een DNA-spoor gevonden. De politie hoopt daar deze week de exacte uitslag van te krijgen.

Wie meer informatie heeft, kan bellen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070, Bel Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via WhatsApp: 06-10000012. Belle met het Team Criminele Inlichtingen kan via: 06-57876279.    

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK