Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Carola en Henk Heijkoop voor hun winkel in winkelcentrum Crimpenhof.
• Carola en Henk Heijkoop voor hun winkel in winkelcentrum Crimpenhof. (Foto: Sem van der Laan/RTV K'waard)

Intertoys in Crimpenhof blijft 'gewoon' open

  •   427 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • "Wij blijven gewoon open", maakten Henk en Carola Heijkoop bekend, direct nadat de landelijke speelgoedketen Intertoys failliet werd verklaard.

"Wij zijn een onafhankelijke speelgoedspecialist, weliswaar verbonden aan Intertoys, maar we opereren zelfstandig en zijn niet meegezogen in het faillissement."

Na de bekendmaking van de problemen bij Intertoys volgden voor de Krimpense speelgoedwinkel een paar hectische weken. Vooral de zaterdag waarop nog cadeaubonnen konden worden ingewisseld zullen Henk en Carola en hun medewerkers niet snel vergeten. "Ook wij kregen in onze winkel te maken klanten die er op zijn zachtst gezegd geen begrip voor hadden dat de bonnen vanwege een technische storing niet konden worden verzilverd."

Buitenspeelgoed
In de dagen erna moest Henk - om zijn schappen gevuld te houden - in allerijl op zoek naar andere leveranciers, want de magazijnen van Intertoys bleven dicht. "Dat is goed gelukt", zegt hij, onder meer wijzend op artikelen zoals kindersteps en ander buitenspeelgoed waar met het naderende voorjaar veel vraag naar is.

Intertoys is inmiddels overgenomen door de Portugese investeerder Green Swan en gaat in afgeslankte vorm verder. 91 eigen filialen gaan dicht, een deel van het personeel wordt ontslagen. Aan de franchisenemers en zelfstandige ondernemers zoals Heijkoop zullen nieuwe contracten worden voorgelegd. Hoe die er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: speelgoedwinkel Heijkoop, al sinds mensenheugenis gevestigd op de Crimpenhof, gaat gewoon verder.

Bron: RTV Krimpenerwaard/Sem van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK