• Vier zaken organiseren het langste diner.
• Vier zaken organiseren het langste diner. Foto: Floris Bakker
zakelijk

Langste diner van de Krimpenerwaard bij Albert Heijn Wiersma

Algemeen 986 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Dineren in een supermarkt: het kan op donderdag 21 maart vanaf 20.00 uur bij Albert Heijn Wiersma in Krimpen aan de Lek. Daar vindt voor de tweede keer 'Het langste diner van de Krimpenerwaard' plaats.

Zo'n honderd gasten kunnen aanschuiven om te genieten van een driegangenkeuzemenu. "Voor 12,50 euro krijgen gasten een voor-, hoofd- en nagerecht én gratis drankjes geserveerd", vertelt Erik Wiersma van supermarkt Albert Heijn. Voor de gelegenheid komt er in zijn winkel een lange tafel te staan die feestelijk wordt aangekleed. Supermarktmedewerkers springen bij in de bediening. Wiersma verklapt niet wat er op het menu zal staan. "Dat is een verrassing, maar gasten kunnen er vanuit gaan dat het lekker gaat worden. Ze krijgen echt waar voor hun geld."

Eerste handeling
In 2016 deed de supermarkt voor de eerste keer dienst als restaurant. Het diner werd toen geopend door de toen kersverse burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard Roel Cazemier. "Het was volgens mij zijn allereerste handeling als burgemeester", herinnert Wiersma zich nog goed. Dat de tweede editie van 'Het langste diner van de Krimpenerwaard' op zich liet wachten is wel te verklaren. "Het enthousiasme was er wel, maar een dergelijk evenement voorbereiden kost best wat tijd. En als je zoiets wil organiseren moet je het goed doen." Wiersma benaderde zijn collega's van Bakkerij Casteleijn, Slagerij Sterrenburg en Van der Graaf Bloem en Kado om mee te doen. "Die reageerden direct positief. We doen het nu met z'n vieren." Opgeven voor 'Het langste diner van de Krimpenerwaard' kan tot uiterlijk 16 maart bij de servicebalie van Albert Heijn Wiersma. Het verzoek is om direct te betalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 9 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 11 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden