Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het Roparunteam van Jumbo Ernst Dijkman met Nelli Cooman.
• Het Roparunteam van Jumbo Ernst Dijkman met Nelli Cooman. (Foto: aangeleverd)

Krimpens 'supermarktteam' doet mee aan Roparun

  •   1216 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Ze zijn al druk in training, de leden van Team Jumbo uit Krimpen aan den IJssel. Het team, bestaande uit 26 fietsers, lopers, navigators, chauffeurs en fysio's, doet in het eerste weekend van juni mee aan de estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam. Met de estafette van 560 kilometer halen de deelnemende teams geld op voor mensen met kanker.

Het was medewerkster Harriët Thuijs die Ernst Dijkman overtuigde om met een 'supermarktteam' mee te doen aan het evenement. "Harriët was vorig jaar, een week voor de start van de Roparun, door een team uit Capelle gevraagd om in te vallen als chauffeur. Ze keerde laaiend enthousiast terug en wist mij direct te overtuigen. Toch moesten we eerst maar 'ns kijken of er wel genoeg animo was onder ons personeel."

Groot rijbewijs
Dat bleek het geval. Heel wat medewerkers van Jumbo De Olm wilden wel meelopen of -fietsen. Al snel was het team compleet, met uitzondering van chauffeurs voor de bus. "Niet iedereen beschikt over een groot rijbewijs", aldus Dijkman. "Uiteindelijk hebben we twee klanten gevonden die de bus willen besturen. Ons team bestaat dus uit medewerkers én klanten."

Tijdens de eerste teambijeenkomst merkte Dijkman dat iedereen wel 'iets' heeft met het doel van de Roparun. "We hebben lang met elkaar gesproken en dan hoor je dat bijna iedereen wel een familielid heeft of iemand die dichtbij staat die kanker heeft of heeft gehad. Dat was best confronterend." Het team kan rekenen op de steun van niemand minder dan oud-sprintster Nelli Cooman. Zij was ook aanwezig tijdens die eerste meeting en hield een peptalk. "Ze is ook te zien in het filmpje dat van ons team is gemaakt. Echt super!"

Mandarijnen
De afgelopen maanden wist het team met allerlei acties - onder meer een boekenmarkt en verkoop van oliebollen, appelbeignets en stroopwafels - zo'n 16.000 euro bij elkaar te sprokkelen. Dat bedrag gaat de komende tijd nog flink oplopen. Zo staan er op verschillende plekken in Krimpen aan den IJssel donatiebussen en kunnen klanten in de supermarkt een netje mandarijnen kopen waarmee ze het team financieel ondersteunen. Ook wist Team Jumbo al enkele bedrijven te strikken als sponsor, waaronder de landelijke Jumbo in Veghel. "Naast een volledig Jumbo-tenue voor al onze teamleden doneren ze de huur van de bus."

De leden van Team Jumbo zijn inmiddels volop in training. Als proef liepen ze een 'mini-Roparun' van 50 kilometer dwars door de Krimpenerwaard. Dat verliep volgens 'teamcaptain' Dijkman prima. "Op 13 april proberen we tussen 13.00 en 01.00 uur een afstand van 100 kilometer af te leggen met het hele team. Een goede voorbereiding is belangrijk, niet alleen om fit te worden maar ook omdat de lopers elkaar om de zoveel kilometer af moeten wisselen. Zelfs 's nachts. Het is een soort militaire operatie."

Dat het zwaar gaat worden staat voor Dijkman als een paal boven water. "Elke loper legt tijdens de Roparun 65 kilometer af. Dat is meer dan anderhalve marathon!"

Sponsorpakket
Om heel Krimpen aan den IJssel bij het initiatief te betrekken gaan Dijkman en zijn collega-teamcaptain Hanriëtte de komende tijd 'het dorp' in. Zo geven zij een presentatie op obs De Groeiplaneet. Die school houdt een estafetterun voor Team Jumbo. Ook zwembad De Lansingh komt in actie en doneert een deel van de opbrengst van een te organiseren zwemevenement aan het team.

Bedrijven die willen doneren of een sponsorpakket willen afnemen, kunnen zich aanmelden via de website van Team Jumbo. Particulieren die het team willen steunen, kunnen een bedrag storten op rekeningnummer: NL08INGB0009042216.

www.roparunteamjumbo.nl

Floris Bakker

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK