Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Wethouder Ria Boere.
• Wethouder Ria Boere. (Foto: Floris Bakker)

Wethouder Boere krijgt motie van treurnis aan de broek

  •   1288 keer gelezen

LEKKERKERK • Waard18-raadslid Wisja Pannekoek diende woensdagavond een motie van treurnis in tegen wethouder Ria Boere. Dit vanwege haar uitspraken over het ingediende MIRT-bod. 

Boere zou bij het tot stand komen van dit bod - een oeververbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk in combinatie met 200 hectare grond voor woningbouw - onzorgvuldig hebben gehandeld. Zo vertelde de wethouder op 23 februari bij RTV Krimpenerwaard dat het bod 'gewoon' overeind blijft staan als de oeververbinding niet doorgaat. Niets doen zou namelijk betekenen dat Krimpenerwaard een krimpgemeente wordt.

Dat laatste staat volgens Pannekoek haaks op eerder gegeven informatie. "Tijdens een thema-avond werd gesteld dat het bod en de oeververbinding niet los van elkaar gezien kunnen worden." Hij vindt dat het optreden van Boere voor onduidelijkheid heeft gezorgd. "Zorgvuldigheid in dit dossier is uiterst belangrijk." 

Ondanks steun van de fracties van CDA, PvdA, Pro Krimpenerwaard en Dierbaar Krimpenerwaard werd de motie met 8 stemmen voor en 21 tegen verworpen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK